REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį sekmadienį 19.30 val. TV3 eteryje – grandiozinis trečiojo didžiausio masto muzikinio projekto Lietuvoje „Chorų karai“ sezono startas! Milžinai generolai intensyviai galandasi ginklus: šlifuoja paskutinius dainų posmus, dailina jau beveik paruoštus įspūdingus sceninius kostiumus ir kasdien aktyviai repetuoja šokių žingsnelius. Visą šį šurmulį chorvedžiai ir choristai užkūrė ne veltui – premjerinėje „Chorų karų“ laidoje būrys Lietuvos scenos žvaigždžių perduos estafetę naujiesiems savo krašto garbę net tris mėnesius ginsiantiems chorams!

REKLAMA
REKLAMA

Pasveikinti naujuosius „Chorų karų“ milžinus generolus ir jų vadovaujamus chorus atvyks ankstesnių projekto sezonų chorvedžiai: Danguolė Beinarytė, Eglė Jurgaitytė, Irena Starošaitė ir kiti. Žiūrovų laukia staigmena – jau patyrę „Chorų karų“ asai drauge atliks naująjį kompozitoriaus Deivydo Zvonkaus sukurtą „Chorų karų“ himną, kuriam pats D. Zvonkus parašė ir muziką, ir žodžius ir taip perduos muzikinių kovų estafetę projekto naujokams. Tuo tarpu trečiojo sezono generolai milžinai su savo choristais atsakys senuoju himnu – taip jie pagerbs ankstesnių sezonų dalyvius ir laimėtojus.

REKLAMA

Praėjusių metų nugalėtojai, Burgundiškasis Kauno choras ir iniciatyvioji generolė D. Beinarytė, projektui ruošia staigmeną – didingą kūrinį, kuris, kaip žada chorvedė, bus dar įspūdingesnis nei pernai didžių ovacijų sulaukusi „Barselona“.

Tačiau tai dar ne viskas, nes „Chorų karų“ scenoje – beveik pusšimtis Lietuvos muzikos įžymybių, kurios puikiai pažįstamos ne tik jaunimui, bet ir vyresnės kartos TV3 žiūrovams! Kiekvieną chorą premjerinėje laidoje pristatys garsinančios Lietuvoje kaip tik tą kraštą, kuriam choras atstovaus, įžymybės.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno rajono Božolė chorą ir jam vadovaujančius muzikos grandus „Rondo“ atvyks pristatyti jaunosios kartos grupė „Thundertale“. Ji scenoje pasirodys drauge su „Varpelio“ berniukų choru.

Klaipėdiečius, Jūros chorą su Edmundu Kučinsku priešakyje, į tris mėnesius truksiančią kovą išlydės kaip tik iš Klaipėdos kilęs žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas ir vaikinų trijulė grupė „Pikaso“.

Katažinos Nemycko vadovaujamam Kaštoniniam Vilniaus rajono chorui estafetę perduos generolės mylimasis ir „Chorų karų“ senbuvis D. Zvonkus su antrajame sezone jo vadovautu Telšių Smaragdiniu choru. Kompozitorius padės Katažinai Nemycko ir Kaštoniniam chorui skintis kelią į finalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujosios Akmenės krašto Širdžių chorui ir jam vadovaujantiems „Ventukams“ sėkmės projekte linkės jų kraštietė dainininkė Asta Pilypaitė ir šokių studija „Akimirka“.

Generoles Giuliją ir Moniką bei jų vadovaujamą Kėdainių Ledinį chorą į kovą išlydės TV3 laidos „Be komentarų“ vedėja ir aktorė Sandra Daukšaitė.

Šiaulių Saulės studentiškam chorui ir grupei „Kitava“ sėkmės linkės scenos chuliganai – Saulius Urbonavičius-Samas ir grupė „Bix“.

Teisėjų gretose TV3 žiūrovai išvys jiems puikiai pažįstamus operos solistą Edmundą Seilių, jo žmoną, taip pat operinio balso savininkę Kristiną Zmailaitę, dainininką, laidų vedėją ir žurnalistą Marijų Mikutavičių bei TV3 laidos „Lietuvos talentai“ vedėją Mindaugą Stasiulį.

REKLAMA

Laidoje taip pat bus pristatytas daugybės diskusijų sulaukęs Panevėžio moterų pataisos namuose gyvenančių moterų choras. Premjerinėje laidoje balsavimas vyks tik dėl šio, dainininko Stano vadovaujamo, Vilties choro. Ar šio choro dainininkės liks didžiausio masto muzikiniame projekte Lietuvoje ir kovą tęs kaip visateisės „Chorų karų“ dalyvės, savo balsais nuspręs tik TV3 žiūrovai.

Praėjusius dvejus metus milžiniško populiarumo sulaukęs projektas griausmingai startuoja TV3 eteryje jau trečiąjį sezoną iš eilės. Pirmojo „Chorų karų“ sezono finale pirmos vietos laimėtojai – Raigardas Tautkus ir jo Šampaninis Kauno choras − sulaukė daugiau nei 54 tūkst. balsų, antrojo projekto sezono lyderius finale palaikė per 38 tūkst. žiūrovų.

REKLAMA

Vienas pagrindinių „Chorų karų“ projekto tikslų – akcentuoti lietuvybę, skatinti patriotinius jausmus – išlieka ir trečiajame sezone.

Pasaulinę šlovę pelniusios dainos, geriausi lietuviški šlageriai, įspūdingiausi kostiumai ir pati geriausia nuotaika – nuo sausio 22-osios kiekvieną sekmadienį 19.30 val. tik per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų