REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinio kovos su AIDS fondo vadovas pirmadienį paragino Ukrainą stiprinti kovą su ŽIV (AIDS) epidemija, kuri Ukrainoje yra labiau paplitusi nei kitur Europoje, praneša AP.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulinio kovos su AIDS, tuberkulioze ir maliarija fondo direktorius Michelis Kazatchkine'as ragino Ukrainos valdžią plačiau taikyti pakeičiamąją opiatų terapiją, užtikrinti ŽIV (AIDS) gydymą kalėjimuose ir padidinti valstybės finansavimą kovos su AIDS programoms.

REKLAMA

„Tai pasaulio regionas – vienintelis pasaulio regionas – kur AIDS epidemija tebeauga“, – reporteriams Kijeve sakė M. Kazatchkine'as ir pridūrė, kad kitoms šalims pavyko stabilizuoti AIDS epidemijas.

Pasaulinis kovos su AIDS fondas ketina 2012-2013 metais skirti 86 mln. JAV dolerių ŽIV prevencijai ir gydymui Ukrainoje. Per penkerius metus fondas Ukrainai skirs 305 mln. dolerių. Praeitais metais kilo pavojus, kad Ukraina neteks fondo dotacijos, nes vyriausybė neužtikrino nenutrūkstamo vaistų nuo AIDS tiekimo. Tačiau už AIDS prevenciją atsakinga Tatjana Aleksandrina pažadėjo, kad tokie nesklandumai nebepasikartos.

Jungtinių Tautų duomenimis, Ukrainoje AIDS epidemija labiau paplitusi nei kitose Europos šalyse. Ten 1,3 proc. vyresnių nei 15 metų gyventojų yra užsikrėtę ŽIV – virusu, kuris sukelia AIDS.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų