REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (VTD) atstovavo Lietuvą Utrechte vykusioje turizmo parodoje „Vakantiebeurs“. Tai pirmoji iš šiais metais suplanuotų 12 parodų, kuriose Lietuva ketina turizmo paslaugų rinkos dalyviams ir vartotojams pristatyti mūsų šalies kultūrą, aktyvaus poilsio galimybes, SPA ir konferencijų organizavimo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Parodos Utrechte lankytojus ilgiau užtrukti prie Lietuvos stendo ypatingai traukė čia eksponuoti išskirtiniai Lietuviško gintaro pavyzdžiai. „Nors gintaras, kaip Lietuvos nacionalinis paveldas, jau yra gerai atpažįstamas kitose šalyse, parodos Nyderlanduose lankytojai mielai naudojosi proga iš arčiau susipažinti su kruopščiai specialiai parodai atrinktais pavyzdžiais, jų kilmės istorija, o tuo pačiu ir Lietuva“ – parodos įspūdžiais dalinosi VTD direktorė dr.Raimonda Balnienė.

REKLAMA

Ankstesnių metų parodų Nyderlanduose patirtis rodo, kad didžioji dalis lankytojų naujomis atostogų, laisvalaikio praleidimo ar turizmo verslo plėtros galimybėmis domisi reguliariai. Todėl, kaip pastebėjo stendą aplankęs Lietuvos ambasadorius Nyderlanduose Vaidotas Verba ir VTD atstovai, vis rečiau vietinei bendruomenei reikia pristatinėti, kur Lietuva yra – parodos lankytojai tikslingai domisi kelionių planus galinčia įtakoti informacija.

Šiais metais Lietuvos stendą Utrechte aplankę savo atostogas planuojantys žmonės, verslo bei žiniasklaidos atstovai aktyviai domėjosi konkrečiais mūsų šalies maršrutais keliaujantiems automobiliu, galimybėmis apsilankyti kultūriniuose renginiuose, golfui skirtos infrastruktūros išplėtojimu. Labai populiarus buvo VTD leidinys „12 priežasčių aplankyti Lietuvą 2012“, apsilankiusieji stende taip pat pageidavo Lietuvos kempingų žemėlapio. Džiugina faktas, kad domimasi ne tik didžiuosiuose miestuose lankytinais objektais ir renginiais – regionai taip pat vis dažniau atkreipia į save daug keliaujančių olandų dėmesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų