REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip teigia britų automobilių žurnalistai, prancūzai jau svarsto galimybę gaminti šiuolaikišką interpretaciją legendinio „Renault 5“ tema. Pasak šaltinių iš „Renault“, šis automobilis kompanijos modelių hierarchijoje užimtų šiek tiek žemesnę poziciją nei „Clio“, tačiau dėl stilizacijos galimybių netiesiogiai konkuruotų su „Fiat 500“ ar „Mini“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes tikrai labai rimtai svarstome apie „Renault 5“ stiliaus ir filosofijos automobilio prisikėlimą XXI a. Tai būtų automobilis, kuris galėtų pasiūlyti savo šeimininkams gerokai daugiau pliusų nei „Twingo“, be to būtų paprastas ir itin patikimas. Tai reikštų, kad „prisikėlęs“ naujam gyvenimui „Renault 5“ vargiai būtų itin dinamiškas automobilis, tačiau pozicionavimo ir genialaus paprastumo prasme jis būtų toks pat revoliucinis, kaip ir 1972 „Renault 5“ – taip savo pastebėjimus žurnalui „Autocar“ išsakė neįvardintas šaltinis iš „Renault“.

REKLAMA

Žmonės iš „Renault“ britams užsiminė, kad naujasis „Renault 5“ nebus tipinis retro stiliaus automobilis. Automobilis turėtų būti gaminamas naudojant „Renault/Nissan“ aljanso kompaktišką B platformą, o ryškumo ir individualumo šiam modeliui turėtų suteikti nemenkos automobilio stilizacijos galimybės.

„Renault“ dar nesimėto pažadais dėl XXIa. „Renault 5“ debiuto datos. Tačiau specialistai spėja, kad šis automobilis rinkoje turėtų pasirodyti dviejų ar trijų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų