REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu į moters ir vyro draugiškus santykius „įsivelia“ seksas, kas seka po to: randate gerą meilužį ar prarandate ištikimą draugą...

Jeigu į moters ir vyro draugiškus santykius „įsivelia“ seksas, kas seka po to: randate gerą meilužį ar prarandate ištikimą draugą...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Psichologų tyrinėjimai skelbia, kad vyras niekada nesusidraugaus su jam nepatrauklia moterimi. O dauguma moterų prisipažįsta, kad į draugus renkasi tik seksualius vyrus. Štai jums ir uždelsto veikimo bomba, galinti sugriauti nusistovėjusius santykius. Kada ir kaip ji suveikia, sunku pasakyti. Juk situacijų „draugiškam“ seksui ne taip jau ir mažai. Išgyvenate dėl mylimojo neištikimybės, o paguodos ieškote ant draugo peties arba, atvirkščiai, bandote jį paguosti po nenusisekusio romano.

REKLAMA

Be abejonės, „draugiškas“ seksas – dalykas pikantiškas. Jūs puikiai vienas kitą pažįstate, jus daug kas sieja. Taigi nieko keista, jei vieną dieną su draugu atsiduriate lovoje. Neretai po tokio įvykio draugai (ir vyras, ir moteris) jaučiasi nejaukiai. Tačiau, pasak psichologų, verčiau ne panikuoti, o pabandyti suvokti, ko jūs iš tikrųjų norite: likti draugais, tapti meilužiais ar kurti naujus rimtus santykius.

Seksologė Sandra Keron teigia: „Seksas su draugu primena skrydį lėktuvu. Jūs arba pakylate, arba nusileidžiate. Pakibti ore neįmanoma.“ Seksologė pateikia keletą tokios situacijos scenarijų.

REKLAMA
REKLAMA

Du viename

Mergina su bičiuliu neplanuotai atsidūrė lovoje. Įveikę drovumą jie pasidavė aistrai. Seksas buvo geras ir jie nutarė tai daryti reguliariai, tačiau be jokių įsipareigojimų. Abu partneriai nelieka nuskriausti: ir draugas išlieka, ir geras seksas garantuotas – kuo ne du viename?

Psichologo nuomonė: kartais tokios situacijos net baigiasi vestuvėmis. Deja, ne dažnai. Spontaniškas seksas su draugu retai kada išauga į rimtus jausmus. Geriausiu atveju bičiulių-meilužių laukia vienas iš dviejų variantų:

Kuo gali baigtis tokia situacija?

Jie grįš prie draugiškų santykių. Jeigu abu seksą įvardins kaip vienos nakties nuotykį ir išsiaiškins, kad draugystė jiems yra svarbesnė, sutars, jog daugiau tai nepasikartos. Todėl abu vengs dviprasmiškų situacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arba

Jie ir toliau neatsisako sekso, tačiau išlieka draugai. „Seksas buvo geras. Mes vertiname vienas kitą, tad kam gi rašyti tašką?“ – svarsto bičiuliai. Tokiu atveju, pataria seksologė, svarbiausia susitarti, kad tai tik seksas ir abu yra laisvi bet kada užmegzti naujus santykius.

Žingsnis į priekį

Neretai ilgus metus bičiuliaudamiesi vyras ir moteris ima vienas kitam jausti ne tik draugiškus jausmus. Tačiau nedrįsdami to išsakyti kankinasi. Tiesa, vėliau ar anksčiau tokia situacija išsisprendžia: kuris nors vienas vis dėlto atskleidžia savo jausmus. O toliau jau arba seksas, arba...

REKLAMA

Kuo gali baigtis tokia situacija?

Išaugti į daug rimtesnius santykius. Tiesa, jei abu to nori.

Arba

Rizikuojate pasijusti kvailai. Žvilgsniai, atskiros frazės – nėra labai sunku suprasti, kad patinkame. Tačiau vargu ar galime būti 100 procentų tikri kito jausmų stiprumu. Todėl žengę žingsnį, galime būti atstumti. Jeigu jūsų draugas yra susaistytas kitų santykių arba tiesiog nežiūri į jus kaip į sekso objektą – tai jo teisė. Pasakykite jam, kad pajuokavote, kad norėjote pažiūrėti kokia bus jo reakcija.

Fiasko

Buvote geri bičiuliai, kol bendri išgyvenimai, „bėdavojimai“ dėl bjaurios uošvienės ar anytos vieną kartą nesuguldė jūsų į bendrą lovą. Nusivylimas nepaliko jokių šansų, kad draugystė gali tęstis.

REKLAMA

Psichologo nuomonė: tokioje situacijoje niekas nekaltas. Tiesiog jūs netikote vienas kitam lovoje. Galimi ir kiti variantai: moteris gali pasijusti išnaudota, o vyras teigia, jog buvo verčiamas santykiauti.

Kuo gali baigtis tokia situacija?

Greičiausiai draugystė nutrūks. Jeigu tarkim moteriai gėda dėl to, kas nutiko, o bičiulis netgi tapo atgrasus, nieko gero tikėtis neverta. Geriausia variantas – viską palikti praeičiai: galbūt laikas ištrins negatyvius prisiminimus.

Skirtingomis kalbomis

Neretai moterys ryžtasi mylėtis su bičiuliu, tikėdama, kad tai bus rimtų santykių pradžia. Deja, partneris apie tai net negalvoja. Nieko nepadarysi – daugelį dalykų vyrai ir moterys supranta bei jaučia skirtingai. Tiesa, būna situacijų, kai ir vyrai iš moters bičiulės tikisi daugiau nei vienos nakties nuotykio, o ji, deja, tik pramogauja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuo gali baigtis tokia situacija?

Pasak psichologų, labai įvairiai. Draugystė nutrūks, mat vienam bičiuliui nusibos kito įkyrus asistavimas bei jausmų rodymas.

Arba

Apsvarstę situaciją nuspręsite likti draugais

Arba

Vieno jausmai ir švelnumas privers kitą „kapituliuoti“.

Psichologo nuomonė: kad ir kokie susiklostytų santykiai, neverta vienam kito kamuoti. Jeigu negalite atsakyti tuo pačiu, atvirai pasikalbėkite su draugu. O jeigu jis nenori, kad jus sietų rimti santykiai, nesižeminkite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų