REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei žinosite, kaip spręsti santykių problemas dar tada, kol su jomis nesusidūrėte, išspręsti jas bus kur kas paprasčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kai užmezgate ilgalaikius santykius, su partneriu turėtumėte aptarti svarbiausius jūsų bendro gyvenimo klausimus, tokius kaip pinigai, seksas, vaikai. Tik tada, kai sutariate dėl svarbiausių dalykų, galite pradėti gyvenimą kartu. Tačiau reikia nepamiršti ir to, kad jei jūs kartu kažką nusprendėte, dar nereiškia, kad taip ir bus.

REKLAMA

Poros, kurios nori išsaugoti darnius ir harmoningus santykius, turėtų mokėti, kaip spręsti iškilusias problemas. Pateikiame kelias dažniausiai pasitaikančias problemas santykiuose ir jų sprendimo būdus.

Problema: bendravimas. Daugelis problemų santykiuose kyla todėl, kad partneriai neturi bendravimo įgūdžių. Jūs negalite vienu metu bendrauti su mylimuoju ir, pavyzdžiui, žiūrėti mėgstamiausios laidos.

Kaip išspręsti problemą. Skirkite laiko savo partneriui. Tarkime, nuspręskite, kad kiekvieną dieną po valandą jūs kalbėsitės, ir tuo metu bus išjungtas televizorius ar kompiuteris, o jei kas skambins telefonu, neatsiliepsite.

REKLAMA
REKLAMA

Jei susipykstate ir jaučiate, kad negalite bendrauti nekeldami balso, pokalbį pratęskite kitoje vietoje. Pavyzdžiui, pasiūlykite savo antrajai pusei išeiti pasivaikščioti ar kur nors nueiti papietauti. Nustatykite tam tikras jūsų bendravimo taisykles. Pavyzdžiui, kad barnio metu jūs negalite įžeidinėti vienas kito arba kaltinti vienas kitą. Jei kitas pažeidžia taisykles, jūs sakote „stop“.

Nepamirškite, kad tai, ką sakote žodžiais, yra tik mažoji dalis informacijos, kurią partneris iš jūsų gauna. Kitą informaciją jūs perduodate kūno kalba. Jei pokalbio metu skaitote savo sms žinutes, žvilgčiojate į laikrodį ar apžiūrinėjate savo nagus, jūsų mylimasis supras, kad pokalbis jūsų nedomina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Problema: seksas. Net jeigu partneriai labai vienas kitą myli, gali būti taip, kad jie yra nesuderinami seksualiai. Tačiau jei lovos reikalai labai prasti, emociniai santykiai taip pat gali sušlubuoti.

Kaip išspręsti problemą: mylėkitės ne tik naktį, kai abu esate pavargę ir tam neturite jėgų, bet ir ryte ar dieną. Kodėl jums nepasimylėjus gražią šeštadienio popietę, kol jūsų vaikas miega pietų miego? Neturite vaikų? Puiku, tuomet turite dar daugiau galimybių eksperimentuoti! Išbandykite seksą virtuvėje, vonioje ar kitoje vietoje. Išbandykite keletą naujų pozų.

REKLAMA

Kitas būdas paįvairinti seksualinį poros gyvenimą, atskleisti vienas kito seksualines fantazijas. Abu surašykite savo seksualines fantazijas, tada perskaitykite vienas kito fantazijas. Jūsų partnerio seksualinės fantazijos gali jus nustebinti. Aptarkite, kurios iš jų jums yra priimtinos ir galbūt pabandykite keletą įgyvendinti.

Jei patys negalite išspręsti problemų lovoje, visada galite kreiptis pagalvos į specialistus. Didžiausia klaida, kurią dažnai daro partneriai, tai baimė ieškoti pagalbos.

Problema: pasitikėjimas. Pasitikėjimas vienas kitu yra santykių pagrindas. Jei nepasitikite savo partneriu arba jis nepasitiki jumis, gali kilti nemažai problemų.

Kaip išspręsti problemą. Negalite priversti kito žmogaus elgtis vienaip ar kitaip, tačiau galite kai ką padaryti, kad jūsų antroji pusė imtų jumis pasitikėti. Pavyzdžiui, niekada nemeluokite. Stenkitės, kad jūsų žodžiai atitiktų veiksmus. Priimkite kito jausmus, net jei su kuo nors nesutinkate. Jei užtrukote darbe, paskambinkite ir praneškite. Kai tik galite, padėkite savo mylimajai ar mylimajam. Palaikykite jį ar ją, o ne kritikuokite. Nesakykite to, ko vėliau gailėsitės. Gerbkite savo partnerio asmeninę erdvę ir nepriminkite senų nuoskaudų. Išklausykite jį ir stenkitės nebūti per daug pavydus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų