REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beverli Hilse įvykę „Auksinio gaublio“ apdovanojimai aktorei Meryl Streep atnešė dar vieną statulėlę – šįsyk kaip geriausiai dramos aktorei už Margaret Thatcher vaidmenį juostoje „Geležinė ledi“ (angl. „Iron Lady“).

REKLAMA
REKLAMA

Biografiniame filme pirmąją Didžiosios Britanijos ministrę pirmininkę suvaidinusi 62-ejų aktorė tikino visiškai pasinėrusi į savo rolę. Iš Naujojo Džersio kilusi M.Streep sužavėjo kino kritikus ne tik puikia vaidyba, bet ir M. Thatcher būdingu britišku akcentu, taip įrodydama, kad amerikietė gali sumaniai įveikti net tokios istorinės personos vaizdavimą.

REKLAMA

Meryl Streep filme „Geležinė ledi“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Meryl Streep filme „Geležinė ledi“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

Britų režisierės Phyllidos Lloyd filme „Geležinė ledi“ vaizduojami M. Thatcher, tvarkančios velionio vyro daiktus, prisiminimai. Juostos pradžioje ilgiausiai poste išsilaikiusi Jungtinės Karalystės premjerė vaizduojama kaip sena moteris, keliaujanti į parduotuvę nusipirkti pieno.

Pamažu žiūrovams atskleidžiama politikės kova su senatve ir besikeičiančiais laikais, dėl kurių ji prarado galią. Moteris prisimena savo jaunystę – darbą tėvo bakalėjos krautuvėje, klausomas politines kalbas, kilimą iki konservatorių partijos lyderės, o vėliau ir iki premjerės posto. Parodomi ir M.Thatcher santykiai su ministrų kabinetu, ji vaizduojama kaip sudėtinga ir kartais net agresyvi asmenybė.

REKLAMA
REKLAMA

Meryl Streep filme „Geležinė ledi“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Meryl Streep filme „Geležinė ledi“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

Didžiojoje Britanijoje filmas „Geležinė ledi“ vertinamas prieštaringai – ne visiems britams patiko, kad žymiausia šalies politikė vaizduojama sena, serganti Alzheimerio liga. Juostoje rodomos M. Thatcher politinio gyvenimo dienos taip pat atskleidžia ne tik moters stiprybę, bet ir tamsiąsias asmenybės puses. Nors kritikai pažėrė pagyrų politikę vaidinusiai M.Streep, kai kurie M. Thatcher kolegos ir draugai teigė, kad jų bičiulė nebuvo tokia emocinga ar isteriška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Geležinės ledi“ režisierė Ph. Lloyd, sukūrusi garsųjį miuziklą „Mamma Mia!“, svarstė, esą galbūt kai kuriems 86-erių M. Thatcher artimiesiems ir draugams pasirodė, kad tokio pobūdžio filmas ekranuose pasirodė pernelyg anksti – tada, kai aistros dėl jos asmenybės dar nenurimusios.

O kol britai diskutuoja dėl filmo tikroviškumo, „Geležinė ledi“ su sau būdinga tvirtybe užtikrintai skinasi kelią į „Oskarų“ teikimo ceremoniją. Lietuvos žiūrovai M.Thatcher įkūnijusią M.Streep kino teatruose išvys jau vasario 3-ąją.

Filmo „Geležinė ledi“ anonsas:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų