REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Microsoft Lietuva“ tikisi, kad jau metų pabaigoje visos Lietuvos bendrovės kompiuterius pirks tik su naująja „Windows Vista“ operacine sistema. Tačiau įmonės neskuba pereiti prie „Vista“, net jei gali tai padaryti nemokamai, rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

AB „Parex“ bankas ir VST nuomoja programinės įrangos licencijas, pagal kurias joms suteikiama naujumo garantija, taigi operacines sistemas (OS) atnaujinti į „Windows Vista“ joms nieko nekainuotų, bet bendrovės neskuba.

REKLAMA

Pasak Lino Skridailos, „Parex“ banko Informacinių technologijų (IT) skyriaus viršininko, viena iš priežasčių - „Vistos“ keliami techninės įrangos reikalavimai.

„Įmonėje, kur daug kompiuterizuotų darbo vietų, pakeisti programinę įrangą į naujesnę yra ilgas ir sudėtingas procesas. Tai ne tik laiko, bet ir techninių sąnaudų klausimas, ne visi įmonės kompiuteriai yra nauji, todėl norint visiškai pereiti prie naujos programinės įrangos naudojimo reikėtų atnaujinti ir IT infrastruktūrą“, - sako L. Skridaila.

REKLAMA
REKLAMA

Mindaugas Glodas, UAB „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius, ramina, kad OS keičiant į „Vistą“ nesuderinamumas gali būti tik su itin specializuotomis programomis ir vienintelis naujosios OS kompiuteriams keliamas techninis reikalavimas - ne mažesnė kaip 1 GB darbinė atmintis.

Vidmantas Šakalys, VST IT ir telekomunikacijų departamento vadovas, sako, kad „Vista“ įsidiegti trukdo ir žmogiškasis veiksnys.

„Windows Vista“ turi visiškai naują vartotojo sąsają, tad prie senosios įpratusiam darbuotojui perprasti jos valdymą reikėtų laiko. Tai gali tiesiogiai atsiliepti ir darbo našumui“, - teigia V. Šakalys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įmonės neskuba įsidiegti „Windows Vista“, nes jos labiau nei namų vartotojai linkusios atsižvelgti į rizikos veiksnius, kuriems reikia pasirengti“, - teigia Genadijus Gricukas, UAB „DPA programinė įranga“, teikiančios programinės įrangos licencijų nuomos paslaugas, direktorius. Tačiau, jo manymu, verslo vartotojų perėjimas prie naujos „Microsoft“ OS yra tik laiko klausimas: vienur tai gali trukti apie metus, kitur – iki dviejų, rašo „Verslo žinios“.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų