REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvieną sezoną prasidedant vyrų mados savaitėms mane apima begalinis susižavėjimas ne tik demonstruojamomis kolekcijomis (ir kaip kūrėjai iš kuklaus vyro garderobo sugeba kaskart išspausti kažką naujo!), bet ir gatvės stiliaus fotografų nuotraukomis su vyrais, kurie nežino jokių tabu mados klausimais. Nėra ko slėpti – į be galo elegantiškus bei stilingus mados reporterius, verslininkus bei redaktorius daugelis lietuvaičių (tiek merginų, tiek vaikinų) vis dar žiūri tarsi į zoologijos sodo gyventojus: rodos, prisiliesti prie tos egzotikos norisi, tačiau abu pasaulius skiria baisi tvora arba storas stiklo sluoksnis. Vis tik stebėdama gerėjančią vyriškos aprangos situaciją Lietuvos miestų gatvėse negaliu susilaikyti ir neatlikti savotiškos „šviečiamosios misijos“ – neparodyti nepriekaištingų pavyzdžių iš Florencijos gatvių, kur šiomis dienomis į Pitti Uomo renkasi įtakingiausi mados pasaulio vyrai.

REKLAMA
REKLAMA

Nenorėdama į vieną mišinį sukrauti gausybės nuotraukų, visus iš Florencijos per Tommy Ton objektyvą atkeliavusius pavyzdžius sugrupavome į idėjų/patarimų/tendencijų sekcijas. Tikiu, kad toks išskirstymas bei nuotraukų pateikimas ne tik padės pasisemti įkvėpimo, bet ir paskatins viena kita detale atšviežinti ir savąjį garderobą. Taigi šalin pilkas spalvas bei pabodusius beformius siluetus – įsileiskite ateinantį pavasarį į savo spintą ir būkite atviresni bei tolerantiškesni madai!

REKLAMA

Spalvos

Vienas didžiausių skirtumų tarp Lietuvos bei didžiųjų Europos sostinių vyrų – jų požiūris į spalvas. Kiek keista, jog mūsų šalyje vis dar vyrauja stereotipas, kad šilti raudoni bei rožiniai atspalviai tinka tik moterims, o vyrams maloniau dėvėti pilkus, juodus, mėlynus, smėlio spalvos apdarus. Tačiau net jei ir išties dievinate klasikinį koloritą, vienas kitas ryškus akcentas visą derinį kaip mat pagyvins bei trauks žvilgsnius. Gal nuo geltonų kelnių, kokias matote nuotraukoje, pradėti nesiūlytume, tačiau ryškus laisvalaikio švarkas ar bent tinkamo modelio megztinis visuomet pravers. Lengviausiai derinamos spalvos: prigesinta raudona, ryški žalia, purpurinė.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrų mada (nuotr. Gamintojo)Vyrų mada (nuotr. Gamintojo)

Audiniai

Dar vienas akcentas, kurį privalu paminėti, yra vyrų drąsa derinti iš pirmo žvilgsnio tarpusavyj nesuderinamus audinius: plonytį šilką ir storą vilną, džersį ir mezginius. Dar smagiau, jei kiekvienas audinys pasižymi skirtingu raštu. Tiesa, bendra spalvinė gama turėtų būti gimininga, antraip jūsų derinys atrodys lyg Kalėdų eglutė. Nuo ko reikėtų pradėti? Visų pirma rekomenduočiau įsigyti gero modelio ir kokybišką laisvalaikio švarką (geriausias variantas – šviesų pilką ar mėlyną), keletą raštuotų marškinių, vieną kitą įdomesnę kaklaskarę ar kaklaraištį. Nebijokite kurti netikėtų derinių bei žaisti su skirtingais atspalviais. Jei visų pirma norėtumėte pasidomėti sluoksniavimo pagrindais, rekomenduojame atkreipti dėmesį į gerb. žurnalisto Algimanto Čekuolio tradicinę aprangą: dryžuotus marškinius, jam puikiai tinkantį švarką, kaklaskarę. Įmaišykite šiek tiek spalvų ir voila!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Vyrų mada (nuotr. Gamintojo)Vyrų mada (nuotr. Gamintojo)

Mažos detalės

Mažiau yra daugiau, tad peržvelgiant nuotraukas nesunku įsitikinti, jog didžiausią įspūdį palieka ne didžiuliai vadinamieji „stiliaus pareiškimai“, o mažos ryškios smulkmenos, traukiančios ne tik akį, bet ir stiliaus fotografų blykstes. Juk reikia tiek nedaug: ryškesnių kojinių (tinka tik tuomet, jei esate praėję bent minimalų stiliaus pradžiamokslį ir domitės Žilvino Grigaičio stiliumi – antraip rizikuojate apsijuokti), batelių, fantazijos, galų gale įdomesnės šilkinės skarelės, kuri po tamsiu paltu ar net klasikine striuke atrodo be galo įdomiai. Jei neapsisprendžiate, nuo ko derėtų pradėti, rekomenduoju įsigyti bent švarką atgaivinančią fantaziją ar tiesiog žaismingai įsisegti gėlę į atlapą.

REKLAMA

 

Vyrų mada (nuotr. Gamintojo)Vyrų mada (nuotr. Gamintojo)

Skrybėlė

Na, jei esate matę filmą „Kasablanka“ su aktoriumi Humphrey Bogart, skrybėlių svarbą vyro garderobe tikrai suvokiate. Vis tik kartais sunku įsivaizduoti, kaip įdomią (kartais net ryškią ar plačiabrylę) skrybėlę reikėtų derinti, tad šiek tiek pagelbėsiu. Ji tinka tik prie pakankamai klasikinių apdarų, kaip kad švarkas, marškiniai, retro stiliaus paltas. Prieš keletą metų pop atlikėjų pamėgta idėja skrybėles derinti prie plėšytų marškinėlių lai geriau lieka archyvuose, o tikram įkvėpimui siūlau peržiūrėti keletą paskutiniųjų „Lanvin“ mados namų kolekcijų.

REKLAMA

 

Vyrų mada (nuotr. Gamintojo)Vyrų mada (nuotr. Gamintojo)

Šalikas

Nors Lietuvoje garsusis šalikėlis dažniausiai asocijuojasi su stilistu Mantu Petruškevičiumi ir yra pašiepiamas, aš asmeniškai esu labai dėkinga iškalbiajam stilistui už šios idėjos įdiegimą Lietuvos vyrų spintose. Be galo smagu matyti stilingus vaikinus, kurie savo švarkų bei džinsų derinius kuo puikiausiai papildo klasikiniu šaliku, kaip mat suteikiančiu savotiškos elegancijos. Vis tik norėtųsi, kad lietuviai pereitų į aukštesnį lygmenį ir neapsiribotų nuobodžiais raštais ar spalvomis – atraskite šilką, keistesnius spalvų derinius. Tada užteks vos vieno praktiško aksesuaro, o jūsų derinys įgaus reikiamą prieskonį.

Vyrų mada (nuotr. Gamintojo)Vyrų mada (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų