REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Norvegijos psichiatrų pranešimai apie Anderso Beringo Breiviko (Anders Behring Breivik) – dešiniojo ekstremisto, praėjusią liepą nužudžiusio 77 žmones, psichinę būklę atskleidė naujų detalių apie gyvenimą kalėjime, ryšius su Didžiąja Britanija ir visišką sąžinės neturėjimą, praneša „telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Psichiatrijos ekspertė Randi Rosenkvist (Randi Rosenqvist) A. B. Breiviko „iškrypėliškus pasisakymus“ susiejo su labiausiai Didžiojoje Britanijoje paplitusiu antiislamišku judėjimu.

REKLAMA

„Aš manau, kad jo iškrypėliški pasisakymai yra ekstremistinės ideologijos išraiška, o ne psichiškai nesveikas realybės suvokimas, – rašė R. Rosenkvist. – Didžioji jo ideologijos dalis pagrįsta britų ar anglų judėjimu ir nesusijusi su tokią pačią ideologiją išpažįstančiais norvegais“.

Laikraščio „Verdens Gang“ redaktorius Toris Pedersenas (Torry Pedersen), nepaisydamas policijos įspėjimų, kad nutekėjusios informacijos paviešinimas kenkia tyrimui, nusprendė sekmadienį išspausdinti keturių psichiatrijos ekspertų pranešimus apie A. B. Breiviką.

REKLAMA
REKLAMA

Viename pranešime rašoma apie detales, kurios jau buvo paviešintos praėjusį mėnesį.

Tačiau trijuose R. Rosenkvist pranešimuose nurodoma, kad A. B. Breivikas nėra psichiškai nesveikas. Jos pranešimas lėmė, kad Oslo teismas penktadienį davė nurodymą atlikti dar vieną kaltinamojo psichinės būklės patikrinimą.

Pasak specialistės, A. B. Breivikas problemų kalėjimo valdžiai gali pridaryti, jeigu jo pasaulis pradėtų byrėti.

„Jeigu jo pasaulio suvokimas palūžtų, tikėtina, kad imtų reikštis maniakiškumas, psichozė, sustiprėtų megalomanija. Jis gali tapti neramus ar imti daugiau reikalauti, gali pradėti kankinti nemiga“, – rašė R. Rosenkvist.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Rosenkvist, teroristas savo gyvenimą kalėjime palygino su „vaikų darželiu“, kur „jis gali paskambinti varpeliu, norėdamas gauti bedūmio tabako ar cigarečių“.

A. B. Breivikas laiką leidžia sportuodamas, skaitydamas knygas apie įvairių pasaulio šalių istoriją, žaisdamas kompiuterinius žaidimus ir žiūrėdamas filmus.

Taip pat skaitykite:

A. Breiviko motina apie savo sūnų: jis keistai elgėsi nuo 2006 m.

Medikai pripažino A. B. Breiviką pakaltinamu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų