REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nigerijos prezidentas Goodluckas Jonathanas sutiko mažinti benzino kainas, siekdamas užkirsti kelią streikams šalyje. Dabar benzino litras kainuos 97 nairas (0,6 dolerio).

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pranešama, kad pagrindinė Nigerijos profsąjunga po derybų su vyriausybe nutarė pirmadienį atšaukti suplanuotas tą dieną protesto akcijas.

REKLAMA

Visuotinis streikas Nigerijoje kilo po to, kai 2012 m. sausio 1 d. buvo atšauktos subsidijos šviesiųjų naftos produktų importui. Po tokio sprendimo degalų kainos pakilo nuo 64 iki 150 nairų (apie 0,93 dolerio) už litrą.

Kaip jau skelbta, Nigerijos prezidentui per derybas su profsąjungų lyderiais sekmadienį nepavyko pasiekti, kad būtų nutrauktas visuotinis streikas. Tačiau dabar šis klausimas iš dalies sureguliuotas.

Kaip žinoma, naftininkų profsąjunga PENGASSAN paskelbė nuo sausio 15 d. stabdysianti naftos ir dujų gavybą, taip solidarizuodamasi su streikuojančiais kolegomis. Žengti šį žingsnį, kuris Nigerijai kainuotų milijardus dolerių, profsąjunga pažadėjo tuo atveju, jeigu valdžia negrąžins subsidijų benzinui. Gavybos pristabdymas sukeltų ilgalaikę prastovą - jai iš naujo pradėti gali prireikti nuo šešių mėnesių iki metų.

Nigerija yra stambiausia naftos gavybos valstybė Afrikoje, šalyje per parą išgaunama 2 mln. barelių žaliavos. Tačiau Nigerijoje beveik neplėtojama naftos perdirbimo pramonė, degalai perkami užsienyje. Atšaukus subsidijas smarkiai pašoko benzino, vėliau ir kitų, tarp jų ir būtiniausių, produktų kainos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų