REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Juodojo vandens drakono metai prasidės tik sausio 23-iąją, tad jei turite noro Naujuosius pasitikti dar ir pagal rytietišką kalendorių, jums bus įdomu sužinoti, jog šie metai – vieni iš nedaugelio, žadančių sveikatą visiems Zodiako ženklams. Žinoma, jei tik išmanysite, kaip išvengti žvaigždžių spendžiamų spąstų.

Juodojo vandens drakono metai prasidės tik sausio 23-iąją, tad jei turite noro Naujuosius pasitikti dar ir pagal rytietišką kalendorių, jums bus įdomu sužinoti, jog šie metai – vieni iš nedaugelio, žadančių sveikatą visiems Zodiako ženklams. Žinoma, jei tik išmanysite, kaip išvengti žvaigždžių spendžiamų spąstų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Avinas

Šio ženklo atstovams Drakono metus gali kiek sugadinti virškinamojo trakto, kvėpavimo ir kraujotakos sistemos organų ligos. Todėl svarbiausia jums artimiausius dvylika mėnesių bus itin atsakingai maitintis. Teikite pirmenybę salotoms, produktams su grūdais, košėms, raugintam pienui, varškei. Šie metai jums – geriausias metas pastiprinti virškinamąjį traktą.

REKLAMA

Sekite savo kvėpavimą ir pulsą, atsisakykite riebaus maisto ir pasistenkite bet kokiomis aplinkybėmis išlikti ramūs.

Atostogas geriausia būtų padalyti į kelias dalis, kad galėtumėte atsipūsti ir ankstyvą pavasarį, ir rudeniui įpusėjus.

Jautis

Tausokite nervus! Šiemet jie bus įtempti it styga, taigi verčiau venkite stresinių situacijų. Taip pat mokykitės atsipalaiduoti: medituokite, prisiminkite vandens procedūras, vartokite B grupės vitaminus, folio rūgštį. Nepakenks pagerti sukatžolės bei jonažolės antpilo, mėtų ir ramunėlių arbatų su medumi.

REKLAMA
REKLAMA

Stenkitės gerai išsimiegoti, nepersivalgykite prieš naktį ir šiek tiek dažniau lankykitės pas odontologą – dabar jūsų dantys yra silpniausia jūsų organizmo dalis.

Dvyniai

Saugokitės lėtinių ligų – ir ypač susijusių su kvėpavimo sistema (nes jos būdingos šiam Zodiako ženklui) – paūmėjimo. Kruopščiai laikykitės visų gydytojo nurodymų, antraip sveikata ne juokais pašlis.

Būkite atsargūs keldami sunkius daiktus – šis įspėjimas galioja net krepšiams su pirkiniais bei kuprinėms! Gali kilti problemų dėl stuburo, pradedant radikulitu ir baigiant kompresiniu stuburo slankstelių lūžiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėžys

Grūdinkitės ir visomis išgalėmis stenkitės nepersišaldyti. Net jei žiema dar nepikta, neverta dėl efektingesnio įvaizdžio pamiršti apie kepurę ar vilkėti lengvesnį paltą, nes užsidirbsite visą puokštę pačių nemaloniausių peršalimo simptomų – gerklės skausmą, kosulį, varvančią nosį, vidurinės ausies uždegimą ir kt.

Itin didelė peršalimo ligų tikimybė bus pavasarį ir rudens pradžioje. Tad jeigu bus galimybė tuo metu ištrūkti kur nors į šiltuosius kraštus prie jūros, nedvejodami ja pasinaudokite. Na, o jeigu ne, nepatingėkite kelis kartus per savaitę išsimaudyti karštoje žolelių vonioje, dažniau apsilankyti pirtyje ar saunoje ir užsirašykite masažo kursui.

REKLAMA

Liūtas

Pasirūpinkite kepenimis ir inkstais. Sveikatos problemos, susijusios su šiais organais, „priekabiaus“ visus šiuos metus, taigi susilaikykite nuo nesveiko maisto ir alkoholio (net ir silpno!), kad neišprovokuotumėte cholecistito (tulžies pūslės akmenligės) ar gastrito priepuolio. Verčiau gerkite šviežiai išspaustas sultis, žaliąją arbatą ir mineralinį vandenį. Pasiryžkite organizmo išvalymo šlamučių ir metėlės antpilais kursui.

Apie trumpas palaidines ir džinsus žema talija teks pamiršti – laikykite juosmenį kuo šilčiau. Net vasarą saugokitės skersvėjų ir nesugalvokite drybsoti ant paplūdimio smėlio šlapiu maudymosi kostiumėliu ar glaudėmis – išsimaudę jūroje, būtinai persirenkite sausais drabužiais.

REKLAMA

Mergelė

Skirkite daugiau dėmesio sąnariams ir stuburui. Stiprinkite juos apsilankydami baseine, nepamirškite mankštos – ypač tempimo pratimų.

Avėkite patogią avalynę su ortopediniais įklotais ir gerai fiksuojančią kulkšnį, kad neišsisuktumėte ir nepasitemptumėte kojos (ypač plikledžiu).

Nuo traumų saugokite alkūnes ir kelius, taigi atsargiai važinėkitės dviračiu ar riedučiais. Neįsijauskite degindamiesi nei soliariume, nei tikroje saulėkaitoje ir pasisaugokite nudegimų, šią vasarą jūsų ženklo žmonėms gresiančių labiau nei kitų vienuolikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasidomėkite kvėpavimo gimnastika ir joga, kad metams baigiantis „nesubyrėtumėte“.

Svarstyklės

Stenkitės išlaikyti pasitikėjimą savimi ir nepulkite į kraštutinumus (kad ir kaip tai būtų būdinga jūsų ženklui). Jūs panikuojate be reikalo, išsigalvodami sau neegzistuojančių ligų simptomus ar, priešingai, slepiate galvą smėlyje ir atkakliai nenorite pastebėti bręstančių sveikatos problemų.

Svarstyklės išties išsiskiria polinkiu įsikalbėti sau ligą, o artimiausiais mėnesiais šis jūsų bruožas gali pasiekti apogėjų.

REKLAMA

Nesirūpinkite be reikalo. Gamta apdovanojo jus stipria sveikata, tad svarbu tik nepamiršti aktyvaus poilsio ir įveikti potraukį saldumynams, riebiam ir aštriam maistui. Retkarčiais surenkite iškrovos dienas, nes šiųmetis žvaigždynų išsidėstymas bus palankus svoriui augti. O rugpjūtį galite net pasiryžti arbūzų dietai – kartu ir inkstus pravalysite.

Skorpionas

Nesileiskite į savigraužą, jeigu nenorite užsidirbti skrandžio opos ar dieglio kepenyse. Stiprinkite imunitetą ir imkitės visų apsaugos priemonių prieš sezonines infekcijas, kurioms jūsų ženklo žmonės itin jautrūs (turbūt jau pastebėjote, kad pakanka kam nors greta nusičiaudėti, ir virusas jau jūsų).

REKLAMA

Šiemet bus itin didelė rizika užsikrėsti bet kokia infekcija, tad būkite budrūs ir atsargūs – ir ypač atostogaudami.

Namus kuo dažniau valykite drėgna skepeta, kad apsisaugotumėte nuo dar vienos grėsmės – alergijos.

Šaulys

Esate mėgėjai pavalgyti, tačiau jūsų, laimės kūdikių, figūrai tai dažniausiai niekaip neatsiliepia. Deja, šiemet kiekviena atliekama kalorija virs riebalais, taigi teks susiveržti diržą!

Infekcijos jums negresia – nebent lengvos formos peršalimas, o štai traumų grėsmė bus gerokai didesnė. Ypač saugokite stuburą: ar vairuotumėte automobilį, ar sportuotumėte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasistenkite įveikti savo nemeilę gydytojams, tipišką jūsų ženklo atstovams (prisipažinti, kad susirgo, Šauliams taip pat sunku, kaip ir prisipažinti klydus). Dabar toks metas, kai gyvybiškai svarbu laiku kreiptis medikų pagalbos, kol sveikatos problemos dar netapo nevaldomos.

Saugokite akis: neskaitykite gulėdami, nešiokite saulės akinius su ultravioletinių spindulių filtrais, dirbdami kompiuteriu nepamirškite daryti pertraukas.

Ožiaragis

Šie metai pareikalaus iš jūsų daug jėgų – tiek fizinių, tiek dvasinių, todėl nepamirškite reguliariai jų pasisemti.

REKLAMA

Venkite viršvalandžių darbe ir miego stygiaus, nedirbkite savaitgaliais, antraip pavasario pradžioje gali užgriūti sezoninis išsekimas ir depresija.

Kita vertus, su rimtomis medicinos problemomis iki kitų metų neturėtumėte susidurti – Ožiaragiai ir šiaip išsiskiria stipria sveikata bei stebėtinai nekaprizingu skrandžiu (apie tokius sako: „Suvirškintų ir vinį“).

Daugumai jūsų ženklo atstovų būdinga gera medžiagų apykaita, leidžianti išsaugoti stotingą figūrą ir atrodyti jauniau nei tikrasis amžius. Tačiau atsipalaiduoti nederėtų: poliklinikų slenksčių minti nepratę Ožiaragiai gali labai lengvai užleisti ligą.

REKLAMA

Vandenis

Jūsų silpnoji vieta – venos. Tad pasistenkite apsaugoti jas nuo nereikalingų išbandymų: nestoviniuokite per ilgai, netampykite didelių svorių, įsigykite kompresinio trikotažo, atsisakykite aukštakulnių (ir ne tik žiemą, bet ir vasarą).

Atostogaudami būkite atsargūs maudydamiesi – šiemet didelė mėšlungio rizika.

Vandeniai yra linkę į hipertoniją, todėl įpraskite kraujospūdį pasimatuoti rytais ir vakarais. Juolab kad šiais metais jis gali tapti visiškai nevaldomas: Drakonas šįsyk yra vandens, tad, jei tikėtume Rytų zodiako žinovais, maištauti gali visi kūno skysčiai.

REKLAMA
REKLAMA

Žuvys

Kojas laikykite šiltai: kartą sušals, ir sloga garantuota. Į jūsų organizmą peršalimo ligos visada atkeliauja per pėdas – tai tipiškas Žuvų bruožas. Ir nė nebandykite pravaikščioti ligą, jeigu nenorite turėti reikalų su visokiomis komplikacijomis! Šiais metais jų tikimybė itin didelė.

Žuvų ženklo atstovai dažniausiai negali pasigirti stipriu imunitetu, užtat turi kitą išskirtinį bruožą: dauguma ligų jiems prasideda be jokių įspėjamųjų simptomų, kol nebūna vėlu.

Neleiskite ligoms įsigalėti. Jei persirgsite gripu, būtinai pasidarykite kraujo ir šlapimo tyrimus, kad būtumėte tikri, jog pasveikote. Pajutę bent menkiausią negalavimą, nueikite pas gydytoją.

Ir dar vienas patarimas: daugiau optimizmo! Pozityvus mąstymas padeda išgyti, o jūs, Žuvys, priešingai, pasiligoję tikitės tik blogiausio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų