REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos atlikėja Liepa Mondeikaitė įsitikinusi: kalba, kuria dainuoji – nėra svarbiausias dalykas. Jos nuomone, scenoje klausytojus dainininkas turi sužavėti savo nuoširdumu, gerais vokaliniais sugebėjimais. Būtent dėl tos priežasties „Eurovizijos“ atrankos konkursui ji pasirinko dainą su lietuviškais žodžiais.

Lietuvos atlikėja Liepa Mondeikaitė įsitikinusi: kalba, kuria dainuoji – nėra svarbiausias dalykas. Jos nuomone, scenoje klausytojus dainininkas turi sužavėti savo nuoširdumu, gerais vokaliniais sugebėjimais. Būtent dėl tos priežasties „Eurovizijos“ atrankos konkursui ji pasirinko dainą su lietuviškais žodžiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kodėl dalyvauji šiame konkurse?

Turbūt labai standartiškai pasakysiu, bet dalyvauju, nes tai yra puiki proga pasirodyti ir priminti publikai apie save, įrodyti žmonėms, jog esi vertas būti lietuviškoje scenoje. Tokie konkursai skatina tobulėti, mokytis ir dalyvavimas jame man tai dar vienas žingsnelis į priekį.

REKLAMA

Dalyvavai pernai, ko pasimokei, ko nekartotum šįmet?

Na jau vieno dalyko nedarau, kurį dariau pernai. Šiais metais dainuosiu ne savo dainą, todėl viskas bus vėl kaip pirmą kartą. Daina kita, as per šiuos metus šiek tiek užaugau, todėl manau ir pasirodymas bus kitoks. Dėl drasos -  tai nežinau, kaip ten bus.. Visuomet baisoka lipti ant scenos, tas jaudulys visuomet drebina kojas, o šiame konkurse iškart po pasirodymo tave komentuoja profesionalų komisija, tai prie to jaudulio dar keliasdešimt procentų baimės prisideda,  bet tai tik skatina stengtis ir tobulėti. Pernai dalyvavimas man suteikė daugiau pasitikėjimo savimi, nes iki tol man jo labai trūko. Pasitikėjimo savo kūryba, nes ji buvo tikrai gerai įvertinta. Noro tobulėti.

REKLAMA
REKLAMA

O kodėl nusprendei dalyvauti ne su savo kūrybos daina?

Net nežinau.. tiesiog parašė Deivydas Zvonkus dainą, pasiūlė, sutikau. Žiūrėsim, kaip ten bus. Pernai mano daina buvo 6-toje vietoje, šiais metais mėginsiu su jo daina.

Liepa Mondeikaitė ir Deivydas Zvonkus (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)Liepa Mondeikaitė ir Deivydas Zvonkus (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)

Kokia kalba dainuosi?

Saviems sava kalba noriu dainuoti, lietuviškai. Jei tektų atstovauti Lietuvai - vis tiek dainuočiau mūsų šalies kalba. Muzika, manau, neturi kalbos. Ar tai būtų anglų, lietuvių, ar kiniečių - ne tai svarbiausia. Svarbiausia yra jausti tai, ką dainuoji ir mylėti tai, ką dainuoji. Tik tada tave supras visas pasaulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip vertini savo galimybes šiame konkurse, ar norėtum laimėti?

Nežinau, kaip bus. Kiekvienais metais ten viskas kitaip ir kažką strateguoti ir galvoti, manau neverta. Kaip bus taip. Visada vadovaujuosiu mintimi, jog svarbiausia pasidaryti šventę sau. Jei tu užtikrintas tuo, ką darai ir jei tave tai veža, manau tai yra didžiausias laimėjimas. O Lietuvai, žinoma, norėčiau atstovauti. Tai  - nuostabi galimybė ir pojūtis: būti Lietuvos atstove.

Kaip atrodysi scenoje, koks bus tavo įvaizdis?

Tuo rūpinasi dizainerė, kuri ir pernai padėjo man, tai -  Inga Rebrova. Ją labai pasitikiu ir visiškai pasiduodu jos valiai: ką ji sugalvos, kokius rūbus sukurs  – tokiais ir ruošiuosi pasipuošti.

REKLAMA

Liepa Mondeikaitė (nuotr. asm. archyvo)Liepa Mondeikaitė (nuotr. asm. archyvo)

Kaip ruošiesi konkursui, kiek tam skiri laiko?

Tiesą sakant,  dar nepradėjau ruoštis.  Dabar  yra daug visokių dalyku aplink, tai apie „Euroviziją“ dar nepagalvojau, bet viskam ateis savas laikas. Manau, tai bus paskutinės trys dienos, kuomet naktimis nemiegosiu ir suksiu galvą, kaip ką čia geriau padarius, kaip geriau pasirodžius.

Kaip vertini savo konkurentus?

Dar negirdėjau nei vienos dainos, tai niekaip ir nevertinu. Tik žinau, kad  yra namažai muzikalių ir talentingų žmonių. Bus smagu pamatyti juos scenoje, išgirsti jų dainas. Ir pats tas žodis  konkurentas kažkaip keistai skamba, mes visi susirinkome dėl vieno tikslo, tai manau, kolegos ar bendraminčiai mes visi.

REKLAMA

Kaip manai, ko reikia, kad laimėtum „Euroviziją“?

Reikia geros dainos, gero pasirodymo ir šiaip sėkmės didelės. Dar reikia, kad už mus balsuotų kiti, nes 30 procentų bėda yra tame. Būtent dėl to lietuviams sunkiau laimėti konkursą.

Kas tau yra autoritetai?

Iš lietuvių: Rosita Čivilytė, Virgilijus Noreika, daug pas mus tų profesionalių žmonių, kuriais žaviuosi ir kuriuos labai gerbiu.

Kokia bus daina, kurią pristatysi konkurse?

Tai bus D. Zvonkaus daina „Viena“. Ji  – apie meilę, skausmą, ašaras, stiprybę ir kelionę per savo jausmus. Taip pat apie gyvenimą, apie tai, ka tu pats esi išgyvenęs, nes tik tuomet galėsi jausti ir perteikti tai natomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų