REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moldovoje valdantysis Aljansas už europinę integraciją planuoja ne vėliau kaip balandį surengti konstitucinį referendumą, siekdamas įveikti politinę krizę ir pagaliau išrinkti šalies prezidentą, pareiškė Liberalų demokratų partijos vadovas, šalies ministras pirmininkas Vladimiras Filatas. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak premjero, konstitucinės teisės ekspertai nedelsdami pradės rengti atitinkamą projektą.

„Tai bendras trijų partijų, įeinančių į Aljansą (liberalų demokratų, demokratų ir liberalų) sprendimas“, - sakė V. Filatas.

REKLAMA

Demokratų partijos lyderis Marianas Lupu, einantis prezidento pareigas, mano, kad tai vienintelis kelias norint išrinkti prezidentą ir išeiti iš politinės aklavietės šalyje.

Moldovoje nuo 2009 m. balandį vykusių rinkimų tęsiasi politinė suirutė.

Aljanso lyderiai ne kartą yra pareiškę apie būtinybę sumažinti deputatų balsų skaičių, kurio pakaktų renkant prezidentą. Kad būtų išrinktas prezidentas, būtinas mažiausiai 61 deputato iš 101, įeinančio į Moldovos parlamentą, palaikymas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu aljansas turi 58 balsus parlamente, opozicinė Komunistų partija - 39, deputato Igorio Dodono grupė turi tris balsus ir nepriklausomas deputatas - vieną.

Konstitucinis teismas šią savaitę pripažino neįvykusiais gruodžio 16 d. parlamente surengtus prezidento rinkimus.

Teismas nurodė, kad buvo pažeistas slapto balsavimo principas, o eilinis bandymas išrinkti valstybės vadovą buvo atidėtas neapibrėžtam laikui.

Moldovos prezidento šalies parlamentui nepavyksta išrinkti daugiau nei dvejus su puse metų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų