REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dingusiųjų be žinios skaičius per „Costa Concordia“ katastrofą sumažėjo iki 17 žmonių, praneša AFP, remdamasi Italijos provincijos Toskanos gubernatoriumi Enriku Rosiu (Enrico Rossi). Anksčiau buvo skelbiama apie 37 dingusius be žinios žmones.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak gubernatoriaus, dingusiųjų be žinios skaičius smarkiai sumažėjo po to, kai buvo atliktas išsigelbėjusiųjų sąrašų patikrinimas. Šiuo metu dingusiais be žinios laikomi 11 keleivių ir šeši įgulos nariai. Iš viso laivu plaukė per 3,2 tūkst. keleivių ir tūkstantis įgulos narių.

REKLAMA

Patvirtintais duomenimis, per katastrofą žuvo trys žmonės - du keleiviai iš Prancūzijos ir vienas Peru gyventojas, laivo įgulos narys. Dar trys žmonės buvo išgelbėti iš skęstančio laivo praėjus daugiau nei parai nuo katastrofos momento. Naktį į sekmadienį gelbėjimo tarnybos išgelbėjo jaunavedžių porą iš Pietų Korėjos, o vėliau - italą, įgulos narį.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį didžiausias Italijos kruizinis laivas „Costa Concordia“, gabenantis 4 tūkst. 234 žmones, užplaukė ant uolos prie Džilijo salos Viduržemio jūroje.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal sudužusio kruizinio laivo „Costa Concordia“ kapitono Francesco Schettino versiją, dėl neaiškios priežasties povandeninės uolos nebuvo nurodytos navigacijos žemėlapyje. Tačiau Italijos prokuratūra įtaria, kad katastrofa įvyko dėl kapitono kaltės - tyrėjų nuomone, kapitonas pasirinko judėjimo maršrutą, esantį per daug arti kranto. Be to, jis, priešingai taisyklėms, vienas pirmųjų paliko skęstantį laivą. F. Sketinas buvo sulaikytas, jam iškelta byla dėl aplaidumo ir netyčinės žmogžudystės.

Gelbėjimo darbai tęsiami.

Taip pat skaitykite:

Toliau vyksta nuskendusio italų kruizinio laivo keleivių paieška

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų