REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors visuomeninis darbas ir savanorystė sunkiai skinasi kelią mūsų visuomenėje, Marijampolės savivaldybės nevyriausybinių organizacijų nariai metų pradžioje pasižadėjo dirbti dar atkakliau nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Jau dvylikti metai kasmet socialinėje sferoje veikiančių nevyriausybinių organizacijų vadovai susirenka sausio pirmomis dienomis į susitikimą su savivaldybės vadovais aptarti naujų planų, išsisakyti problemas ir laimėjimus.

REKLAMA

Toks šių metų tradicinis susitikimas, kurį kasmet suorganizuoja Savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamentas, įvyko sausio 4-ąją nevyriausybinėms organizacijoms skirtų patalpų aktų salėje.

Sveikindamas NVO atstovus Marijampolės savivaldybės meras Vidmantas Brazys pirmiausia dėkojo už darbą, kuriuo jie vienija, remia ir gelbsti į sunkesnę padėtį patekusius savivaldybės žmones, bet tuo pačiu ragino dar atsakingiau naudoti organizacijoms skiriamas lėšas. Meras pažadėjo išspręsti mokesčių už komunalines paslaugas pastate, esančiame Bažnyčios g. 19, apskaičiavimo nesklandumus.

REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės meras V.Brazys konstatavo, kad nuo 2009-ųjų galimybė finansuoti NVO projektus vis mažėjo, bet nepraranda vilties, kad ateityje šiai veiklai valstybė skirs didesnį dėmesį.

Socialinių reikalų departamento direktorė Daiva Pankauskienė pripažino, kad praėjęs gruodis kaip niekada buvo nelengvas, nes reikėjo suplanuoti šių metų veikloms lėšas, o jų trūksta. Pagal naują NVO finansavimo tvarką lėšų organizacijoms pagal pateiktas paraiškas paskirstymo ir projektų vykdymo kontrolės funkcijos tenka pačiai savivaldybės administracijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip patvirtino Socialinės paramos skyriaus vedėja Vida Bružinskaitė, jau administracijos direktoriaus įsakymu

paskirstytos lėšos neįgaliųjų socialinės reabilitacijos bendruomenėje veiklai. Jų šiais metais kiek daugiau negu pernai – paskirstyta per 250 tūkst. litų. Šie metai paskelbti Palamintojo Jurgio Matulaičio metais, todėl moterys ragino nevyriausybininkus sekti jo pavyzdžiu ir „blogį nugalėti gerumu“.

Marijampolės trečiojo amžiaus universiteto, gausiausios organizacijos, jungiančios beveik aštuonis šimtus Sūduvos krašto senjorų, vadovė Ona Sakalauskienė linkėjo kolegoms, kad entuziazmas vestų dar ilgai. Priminė, kad prasidėjusieji metai paskelbti taip pat Europos aktyvaus senėjimo ir kartų solidarumo metais.

REKLAMA

Savo organizacijos naujausius planus pristatė kiekvienas popietės dalyvis. Bendrauti ir derinti tarpusavio veiklą kvietė naujoji Vilkaviškio vyskupijos Caritas direktoriaus pavaduotoja Aušra Adomavičiūtė, naujos parapijos Marijampolėje vadovas Jonas Pečiokas, psichologinės pagalbos tarnybos paaugliams ir jaunimui „Marijampolės jaunimo linija“ psichologė Audronė Tamošaitienė ir kiti.

Aurelija Baniulaitienė

Viešųjų ryšių tarnybos vedėja

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų