REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO generalinis sekretorius sako remiantis Lietuvos siekį, kad aljanso sąjungininkės patruliuotų Baltijos šalių oro erdvėje ir po 2014-ųjų, kai baigsis dabartinė oro policijos misija.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos krašto apsaugos ministrė neseniai kalbėjo, kad dėl misijos pratęsimo aljanse kilo „kabliukų“, bet prieš kitos savaitės apsilankymą Vilniuje – duodamas išskirtinį interviu Lietuvos televizijai – Andersas Foghas Rasmussenas teigė nematąs kliūčių, kad misija būtų pratęsta.„Aš visai sutinku, kad oro policijos misija Baltijos šalyse yra puikus išmaniosios gynybos pavyzdys, kaip tikrai išmintingas būdas, kaip panaudoti turimus resursus. Jeigu Lietuva, Latvija ir Estija pačios turėtų užtikrinti oro apsaugą, jos tektų kurti galingas oro pajėgas. Todėl panaudojamos kitų partnerių jau turimos oro pajėgos, išeitis protinga, dar daugiau – taip praktiškai įgyvendinimas solidarumas“, – interviu Lietuvos televizijai sakė A. F. Rasmussenas.

REKLAMA

„Tikiuosi, kad NATO viršūnių susitikime Čikagoje ši oro policijos misija bus pratęsta, nematau tam jokių kliūčių. Tiesiog šiuo metu vyksta pasirengimas tokiam sprendimui, mes paprašėme ekspertų, jie svarsto įvairias galimybes ir politinis sprendimas bus priimtas atsižvelgus į jų nuomonę“, – sako NATO generalinis sekretorius.

Jolanta Paškevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų