REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į redakciją paskambinusi joniškietė, norėdama perspėti kitus žmones, papasakojo istoriją, kaip ją apgavo siuntų vežėjai, per beveik mėnesį taip ir nepristatę dovanos artimiesiems į Angliją.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl tokių sukčių į policiją jau kreipėsi viena šiaulietė. Joniškietė kol kas nesiryžo rašyti pareiškimo, nes mano, kad pernelyg sudėtinga įrodyti nusikaltimą.

REKLAMA

Su vežėju susitiko stotyje

Paskambinusi joniškietė, nenorėjusi, kad būtų skelbiama jos pavardė, pasakojo prieš didžiąsias metų šventes tradiciškai norėjusi pradžiuginti dukros šeimą, gyvenančią Anglijoje.

Moteris įdėjo lietuviško maisto, dovanėlių. Siuntinys svėrė beveik 27 kilogramus. Moteris nusprendė jį siųsti ne paštu, nes pasiskaičiavo, kad gali labai brangiai kainuoti.

Dukra, gyvenanti mieste netoli Londono, vienoje parduotuvėje rado skelbimą, kuriame rašyta, kad firma veža siuntinius į Lietuvą ir iš jos. Ten buvo nurodyti telefonai – lietuviškas ir tarptautinis numeriai.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau joniškietė tos pačios firmos skelbimų rado ir internete. Pasiskambino, jai buvo paaiškinta, kad yra dvi brigados, viena veža siuntinius iš Šiaulių, kita – iš Telšių apskrities.

„Susitarėme, kad žmogus atvyks paimti siuntinio į Joniškio autobusų stotį. Kaip sutarta, gruodžio 9 dieną, susitikome su vyru, pasivadinusiu Mindaugo vardu. Atidaviau dovanas, sumokėjau nustatytą sumą – 110 litų. Vyriškis pasakė, kad siuntinys bus pristatytas iki adresato durų per dvi paras, tai yra – gruodžio 11-ą. Tačiau siuntinys nenukeliavo nei žadėtu laiku, nei vėliau,“ – pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prarado 500 litų

Joniškietė skambino nurodytais numeriais visą savaitę. Po savaitės žmogus atsiliepė, bet tuojau išjungė telefoną. Tada moteris nebeapsikentusi parašė žinutę, kurioje išreiškė pasipiktinimą tokiu darbu.

Gavęs žinutę vyras jau nebenumetė ragelio, dar kartą paskambinus kalbėjo. Jis aiškino, neva, pakliuvęs į avariją Lenkijoje, todėl vėluoja. Pažadėjo, kad iki Kalėdų siuntinį tikrai nugabens.

Tačiau joniškietės dukra siuntinio iki Naujųjų nesulaukė ir jau nebesitiki jo gauti. Dukros vyras lenkas aiškinosi ir nerado jokios informacijos apie galimą minėtą avariją Lenkijoje.

REKLAMA

„Paskaičiavau, kad siuntinys su nuvežimu man kainavo apie 500 litų. Suma tikrai nemenka. Facebook socialiniame tinklapyje kalbėdama su viena radviliškiete sužinojau, kad ir ji tokiu pat būdu siuntė dovaną giminaičiams ir ji nebuvo nuvežta. Paaiškėjo, kad siuntinys perduotas vežėjui tą pačią gruodžio 9-ą. Manau, kad galėjo būti tos pačios firmos atstovas,“ – pasakojo skaitytoja.

Į policiją nesikreipė

Moteris į policiją nesikreipė, nes, jos nuomone, nėra įrodymų. Ji neturi nei kokio kvito, liudijančio apie įduotą siuntinį ir sumokėtą sumą, nei pokalbio įrašo. Tačiau laikraščio skaitytoja nori perspėti kitus žmones, kad jie būtų budrūs, lengvai nesinaudotų paslaugomis, kurias teikia firmos ir asmenys, besiskelbiantys bet kur ir neduodantys jokio kvito ar kito dokumento.

Joniškietė mano, kad ją apgavusi firma gali būti ta pati, dėl kurios į policiją jau kreipėsi viena šiaulietė. 49 moteris policijai parašė pareiškimą, nurodydama, kad per internete pasiskelbusią firmą išsiuntusi siuntinį patyrė 920 litų nuostolį.

Loreta RIPSKYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų