REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka šiais metais žada kaip niekada didelę intrigą. Publikai gerai žinomų ir šiame konkurse nuolatos dalyvaujančių atlikėjų vardų – vos vienas kitas. Didžioji dalis likusių dalyvių – nauji, jauni ir talentingi, tačiau kol kas ne itin žinomi. Visgi būti pamatyti ir išgirsti nori ne tik į muzikos industriją prasimušti bandantys jaunieji atlikėjai, bet ir patyrę scenos veteranai, kuriuos jau mažai kas prisimena.

REKLAMA
REKLAMA

Vieni iš tokių šiais metais yra klasikinio roko atlikėjai iš Pasvalio plačiau žinomi pavadinimu „Laiptai“. Aktyvią muzikinę veiklą ši grupė pradėjo dar 1985 m., taigi scenoje praleido jau visą ketvirtį amžiaus. Nors kolektyvui per visą laiką nepavyko išvengti veiklos pertraukų, o grupės sudėtis keitėsi net tik seniesiems nariams nutraukiant veiklą, bet ir iškeliaujant anapilin, tačiau „Laiptai“ ir toliau kuria, koncertuoja ir nesirengia sustoti.

REKLAMA

Solidaus amžiaus kolektyvas nėra naujokai „Eurovizijoje“ ‒ 2008 m. su daina „Aš rasiu“ jie nukeliavo iki pat nacionalinės atrankos finalo. Galbūt tokį rezultatą „Laiptai“ būtų pakartoję ir po dvejų metų, tačiau paaiškėjus, kad jų daina buvo sukurta anksčiau nei 2009 m. spalio mėnesį grupė buvo pašalinta iš 2010 m. konkurso.

Grupės gitaristas Audronis Grincevičius ginasi nuo palyginimų su „Hiperbole“ ir pastebi, kad muzika, kurią „Laiptai“ groja pastaruoju metu nėra tikras klasikinis rokas. „Nežinau, kaip jį tiksliai apibūdinti. Vieniems tai panašu į gotiką, o man tai tiesiog rokas“, ‒ kalbėjo jis pažymėdamas, kad grupės stilius keitėsi atėjus naujam vokalistui.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie tai, ar toks klasikinis muzikos stilius gali pelnyti publikos simpatijas A. Grincevičius sakė šiuolaikinių klausytojų nepažįstąs labai gerai. „Į klubus eina vienokia publika, prie televizorių renkasi kitokia, o koncertus lanko dar kiti. „Ašarų lietus“ manau, labiau patiks jaunimui ir tiems, kas supranta muziką. Jauni klausytojai demo versiją „Facebooke“ vertino labai gerai, o vyresniems mūsų daina galbūt ir nepatiks“, ‒ komentavo muzikantas.

Konkurentų, kurių dainas jau galima rasti internete, kūryba A. Grincevičiaus dėmesio kol kas nepatraukė. Nors grupės atstovai tvirtino, kad daina puikiai skambėtų ir anglų kalba, pristatomas bus tik originalus lietuviškas variantas. „Mes esame lietuviai, niekuomet nedainavome su akcentu. Kodėl mes turime dainuoti angliškai, juk kitos šalys atlieka dainas gimtąja kalba ir puikiai pasirodo. Manau, kad lietuvybė turi išlikti ir šiame konkurse“, ‒ grupės poziciją aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didelių ambicijų laimėti nacionalinę atranką „Laptai“ šiais metais neturi. „Tikrai nemanau, kad nugalėsime ‒ konkurse tikrai bus kažkas geresnio nei mūsų daina. Kai kam juk padeda visos specialiai tam suburtos komandos su prodiuseriais ir dizaineriais, o mes esame iš provincijos. Miestelis mažas, žmonių pastaraisiais metais taip pat sumažėjo ir viską darome savo jėgomis, be jokios pagalbos iš šono“, ‒ konstatavo A. Grincevičius.

Dainos, su kuria grupė „Laiptai“ dalyvaus nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, eskizas:





Ašarų lietus by Grupė Laiptai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų