REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labdaros ir paramos fondui „Mamų unija“ įteikta tiek riešutų, kiek litų per tris mėnesius prekybos tinkle buvo paaukota onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

MAXIMA klientai, pirkdami aitvaro ženklu pažymėtus maisto produktus, iš viso paaukojo 75 760 litų. Ši suma bus skirta Kauno klinikoms, kuriose įrenginėjamas naujas Onkologijos skyriaus korpusas sergantiems vaikams.

REKLAMA

„Kauno klinikose planuojama atidaryti naują korpusą. Norime, kad jame ilgą laiką besigydantiems vaikams būtų jaukiau, o svarbiausia – kad jie turėtų žaidimo kambarį. Šiam korpusui įrengti dar daug ko trūksta, kol kas nėra net lovų. Todėl mes stengiamės padėti, kad ne tik sostinėje, bet ir Kaune vaikai turėtų galimybę sveikti į namus panašioje aplinkoje“, – sako viena iš „Mamų unijos“ steigėjų, televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji džiaugiasi, kad bendradarbiaujant su MAXIMA per trejus metus pavyko surinkti per 200 tūkstančių litų. Daugiausia lėšų surenkama per tuos projektus, kai klientai gali rinktis specialiu ženklu pažymėtus produktus ir taip prisidėti prie paramos. MAXIMA parduotuvėse taip pat visada galima įsigyti mažųjų ligoniukų pieštų atvirukų ir taip paaukoti.

„Pastebime, kad kasmet žmonės vis dosnesni. Jie noriai aukoja: vos per tris akcijos mėnesius surinkome daugiau nei 75 tūkstančius litų. Tai yra 15 procentų daugiau, negu per tokį patį laikotarpį 2010-aisiais. Per trejus projekto metus surinkti pinigai skirti Vilniaus Santariškių vaikų onkohematologijos ir Kauno klinikų vaikų onkologijos ligų skyriams: reikiamai įrangai ir būtiniems medikamentams įsigyti, baldams atnaujinti, virtuvėlei įrengti“, – sako MAXIMA LT, UAB Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, prie šio projekto jau tradiciškai prisideda Lietuvos bendrovės „Švyturys-Utenos alus“, „Malsena“, „Amber Pasta“, „Vičiūnų grupė“, „Nematekas“ ir „Vilniaus Pergalė“, kurios sutinka, kad būtent jų produktai būtų pažymėti aitvaro ženklu ir dalis lėšų būtų skirta sunkiai sergantiems vaikams.

Baigdama trijų mėnesių projektą MAXIMA „Mamų unijai“ perdavė ir kelis didelius maišus graikinių riešutų: juose tiek graikinio riešutmedžio vaisių, kiek šį kartą litų pavyko surinkti prekybos tinkle – lygiai 75 760. Į maišus vos tilpę riešutai sveria daugiau nei 150 kilogramų.

Riešutai – ne tik maistas. Jie turi ir gydomųjų savybių, o liaudies medicina juos rekomenduoja vartoti, kai reikia atgauti jėgas. „Mamų unijos“ steigėjoms dovanodami didelius graikinių riešutų maišus prekybos tinklo MAXIMA atstovai linkėjo, kad visi sergantieji ir jais besirūpinantys artimieji išliktų tvirti ir stiprūs – kaip kietas riešuto kevalas, ir kad ši stiprybė padėtų įveikti sunkią ligą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų