REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį, sausio 11 dieną, Šiaurės Korėjos ginkluotosios pajėgos Japonijos jūroje paleido tris mažojo nuotolio balistines raketas, praneša laikraštis Sankei Shimbun, remdamasis Japonijos kariuomenės šaltiniais. Teigiama, kad tai buvo raketų bandymai. Leidinys primena, kad praeitų metų gruodžio 19 dieną, kai paaiškėjo, kad mirė šalies lyderis Kim Jong Ilas, Šiaurės Korėja taip pat įvykdė raketų bandymus.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Korėjos žiniasklaida savo ruožtu praneša, kad Šiaurės Korėjos kariuomenė vykdė „KN-02“ raketų bandymus. Šios raketos gali įveikti 120 kilometrų atstumą. Pietų Korėjos vyriausybė skelbia, kad Seulas šiuose bandymuose įžvelgia daugiau nei tik mokymus. Pasak Pietų Korėjos kariuomenės, Šiaurės Korėja šiuo metu gamina naujos kartos raketas.

REKLAMA

Vieno iš įtakingiausių Pietų Korėjos tyrimų centro ekspertai mano, kad šiais metais naujasis Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas gali įsakyti atlikti branduolinius bandymus, kad būtų sustiprintos jo pozicijos valdžios vertikalėje. Centro pranešime teigiama, kad dėl ekonominių sunkumų ir politinių faktorių Šiaurės Korėjos lyderis gali imtis provokacijų, kad sustiprintų vidinį vieningumą.

Šiaurės Korėja jau du kartus yra vykdžiusi branduolinius bandymus – 2006 ir 2009 metais. Pasak ekspertų, šalis disponuoja plutonio atsargomis, kurių gali pakakti penkių ar šešių branduolinių galvučių pagaminimui. Vis dėlto Pchenjanas šiuo metu neturi reikalingos technologijos, kad šie branduoliniai mechanizmai būtų įstatyti į raketas.

REKLAMA
REKLAMA

JAV ragina Šiaurės Korėją konstruktyviai spręsti branduolinį klausimą ir sustabdyti urano sodrinimą, kuris šiuo metu yra vykdomas Jonbeno komplekse.

Taip pat skaitykite:

Kas iš tiesų valdys Šiaurės Korėją: įtakingiausi šalies žmonės (foto)

10 faktų apie naująjį mistiškąjį Šiaurės Korėjos lyderį (foto)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų