REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Seime, Kovo 11-osios salėje, prasidėjo iškilmingas minėjimas, skirtas Laisvės gynėjų dienos 21-osioms metinėms.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingą minėjimą pradės ir kalbą sakys Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

Minėjime taip pat kalbės Lietuvos laisvės gynėjo, žuvusio 1991 m. sausio 13 d., Apolinaro Juozo Povilaičio sūnus Robertas Povilaitis, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentas Linas Kojala, Seimo narys, Laisvės premijų komisijos pirmininkas Petras Auštrevičius, vienas iš „Lietuvos katalikų Bažnyčios kronikos“ leidėjų, redaktorių, Sergejaus Kovaliovo bendražygis arkivyskupas Sigitas Juozas Tamkevičius ir kovotojas už laisvę ir demokratiją, žmogaus teisių gynėjas, Rusijos disidentas, pirmasis Laisvės premijos laureatas Sergejus Kovaliovas.

REKLAMA

Iškilmingo minėjimo metu S. Kovaliovui bus įteikta pirmoji Laisvės premija.

Seimo įsteigta premija garsiam Rusijos disidentui skirta už pasiekimus ir indėlį ginant žmogaus teises, plėtojant demokratiją, skatinant tarpvalstybinį bendradarbiavimą kovojant už Rytų ir Vidurio Europos tautų laisvą apsisprendimą ir suverenitetą.

Laisvės gynėjų dienos minėjime Seime kaip ir kasmet dalyvauja žuvusiųjų už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę artimieji, tų lemtingų Lietuvos valstybei dienų liudytojai, nukentėjusieji nuo sovietų agresijos, laisvės kovotojai, Lietuvos valstybės gynėjai, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai, Seimo nariai ir kiti garbingi svečiai.

REKLAMA
REKLAMA

1991-ųjų sausio 13-osios naktį prie Televizijos bokšto, Lietuvos radijo ir televizijos komiteto pastato žuvo Loreta Asanavičiūtė, Virginijus Druskis, Darius Gerbutavičius, Rolandas Jankauskas, Rimantas Juknevičius, Alvydas Kanapinskas Algimantas Petras Kavoliukas, Vidas Maciulevičius, Titas Masiulis, Alvydas Matulka, Apolinaras Juozas Povilaitis, Ignas Šimulionis, Vytautas Vaitkus, vėliau (vasario ir balandžio mėnesiais) nuo sužeidimų mirė Vytautas Koncevičius ir Stasys Mačiulskas.

Po iškilmingo minėjimo vidurdienį Nepriklausomybės aikštėje vyks Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija, kurios metu žodį tars Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų