REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs kandidatas į Baltarusijos prezidentus Nikolajus Statkevičius, atliekantis kolonijoje šešerių metų laisvės atėmimo bausmę, ketvirtadienį buvo nuteistas atlikti bausmę griežtesnėmis sąlygomis perkeliant jį trejiems metams į kalėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo posėdis įvyko Šklovo kolonijoje, kur N. Statkevičius atlieka bausmę. Nuosprendis neskundžiamas.

REKLAMA

Kolonijos administracija pasiūlė perkelti jį į kalėjimą, motyvuodama tuo, kad „N. Statkevičius piktybiškai pažeidinėja drausmę ir nestojo į pasitaisymo kelią, neketina atsisakyti nusikalstamo gyvenimo būdo ateityje“.

Nuteistojo žmona Marina Adamovič pareiškė, jog nuosprendis yra neteisingas, bet jo buvo galima tikėtis. „Teisingumas Baltarusijoje jau seniai miręs“, – cituoja jos žodžius „Laisvės“ radijas.

Pasak „Laisvės“ radijo, kolonijoje su N. Statkevičiumi imta blogiau elgtis, kai opozicijos aktyvistas atsisakė pasirašyta malonės prašymą Baltarusijos prezidentui Aleksandrui Lukašenkai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė M. Adamovič, sausį N. Statkevičius buvo uždarytas į karcerį už tai, kad tarp jo daiktų buvo rasta nosinių, kurios nebuvo nurodytos jo asmeninių daiktų sąraše. Pirmadienį kolonijos darbuotojai nepaėmė iš M. Adamovič vaistų, skirtų jos vyrui.

Nepriklausomas portalas „ubf.by“ sieja spaudimą opozicionieriui su jo „Laiškais į laisvę“, perduotais iš kolonijos ir paskelbtais internete. Viename iš jų N. Statkevičius rašė: "Suprantama, kalėjimas – ne pati geriausia vieta, bet mano pozicijos tai nekeičia. Aš neprisipažįstu esąs kaltas dėl veiksmų, kuriais didžiuojuosi”.

Praėjusių metų gegužę N. Statkevičius buvo pripažintas kaltu dėl masinių riaušių Minske 2010 metų gruodžio 19 d. organizavimo ir nuteistas šešerių metų laisvės atėmimo bausme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų