REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieškodami būsto, gyventojai turi daug kriterijų, pagal ką išsirenka tinkamiausią variantą. Ne patys svarbiausi, bet pakankamai svarbūs, yra susisiekimas viešuoju transportu ir eismo spūstys. Šie dalykai ypač aktualūs iš kitų miestų atvykstantiems mokytis studentams, kurie dar nepažįsta miesto. Tad nekilnojamojo turto portalas Aruodas.lt atliko Vilniuje gyvenančių asmenų apklausą ir apibendrino rezultatus, kokie mikrorajonai susisiekimo viešuoju transportu ir spūsčių klausimu yra geriausi ir prasčiausi.

REKLAMA
REKLAMA

Viešojo transporto maršrutų gausa

Skirtingų viešojo transporto maršrutų gausa daro įtaką, kad keleiviai reikiamą vietą gali pasiekti greičiau. Daugiausiai (daugiau nei šešios) skirtingų viešojo transporto priemonių važiuoja iš Naujamiesčio, Žirmūnų, Viršuliškių bei Antakalnio. Kiek mažiau, tačiau labai panašus skaičius skirtingų viešojo transporto priemonių važiuoja iš Fabijoniškių, Pašilaičių, Justiniškių mikrorajonų.

Patys miesto gyventojai teigia, kad maršrutų gausa negali pasigirti Vilkpėdės, Pavilnio, Užupio ir Baltupių mikrorajonai, rodo Aruodas.lt apklausos rezultatai.

REKLAMA

Viešojo transporto važiavimo dažnumas

Geriausiai išvystytas susisiekimas viešuoju transportu yra iš tų mikrorajonų, iš kurių viešasis transportas važiuoja itin dažnai – vidutiniškai kas 5 minutės. Tai Justiniškės, Antakalnis, Naujamiestis, Žirmūnai ir Pašilaičiai. Ilgiausiai viešojo transporto tenka laukti tiems, kurie vyksta iš Naujosios Vilnios, Verkių ar Lazdynų – pasak Aruodas.lt apklausos dalyvių, iš šių mikrorajonų važiuojantiems asmenims dažniausiai tenka laukti ne mažiau kaip puzvalandį, nes viešasis transportas tevažiuoja kartą ar du per valandą.

Atstumas iki artimiausios stotelės

Vykstantiems viešuoju transportu, o ne nuosavu automobiliu, itin svarbu, koks atstumas nuo gyvenamosios vietos iki viešojo transporto stotelės. Šiuo požiūriu pirmauja Pilaitė, Lazdynai, Šnipiškės, Antakalnis, Naujamiestis, Žirmūnai, Šeškinė, Karoliniškės bei Justiniškės - šiuose mikrorajonuose gyvenantieji teigia, kad viešojo transporto stotelės yra kieme arba visiškai arti (iki 100 metrų).

Toliausiai iki viešojo susisiekimo stotelių tenka eiti Fabijoniškių, Naujininkų, Pašilaičių ir Verkių gyventojams. Pasak jų, stotelės yra vidutiniškai už kelių šimtų metrų, kartais toliau nei pusė kilometro.

Kuriame mikrorajone nėra spūsčių?

Dauguma Vilniaus gyventojų teigia piko metu Fabijoniškėse, Justiniškėse ir Lazdynuose išvis nesusiduriantys arba itin retai susiduriantys su eismo spūstimis. Pasak respondentų, piko metu taip pat eismo spūsčių beveik nebūna Naujojoje Vilnioje, Užupyje ir Pilaitėje.

Daugiausia problemų norint pasiekti norimą vietą kyla tiems, kurie gyvena Viršuliškėse, Fabijoniškėse, Žirmūnuose, Antakalnyje, Karoliniškėse ir Naujamiestyje. Šių mikrorajonų gyventojai dažnai arba visada stringa eismo spūstyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų