REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukraina turės mokėti už Rusijos dujas, kurių ji nepanaudos 2012 metais, pareiškė koncerno „Gazprom“ valdybos pirmininkas Aleksejus Mileris per susitikimą su RF prezidentu Dmitrijumi Medvedevu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, Ukraina ketina panaudoti tik 27 milijardus kubinių metrų dujų iš numatytų 52 milijardų, praneša naujienų agentūra „RIA Novosti“.

REKLAMA

2009 metais Rusijos ir Ukrainos sudarytose dujų tiekimo sutartyse numatoma, kad Ukraina turi apmokėti visą suderėtą kiekį nepriklausomai nuo to, kiek konkrečiai dujų jai prireiks.

Savo ruožtu D. Medvedevas pažymėjo, jog Rusija ketina „civilizuotai“ spręsti klausimą, susijusį su tuo, kad Kijevas nepanaudos tiek Rusijos dujų, kiek numatyta.

Ukrainoje dabartinių dujų tiekimo sutarčių sąlygos vadinamos „vergiškomis“ ne tik dėl apmokėjimo įvarkos, bet ir dėl kuro kainos. Dabar Ukrainai tūkstantis kubinių metrų dujų atsieina 416 dolerių (1123 litai).

REKLAMA
REKLAMA

„Gazprom“ pasirengęs padaryti nuolaidų Ukrainai, bet už tai reikalauja dujų transportavimo sistemos kontrolės.

Savo ruožtu Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius ne kartą pareiškė, kad Kijevas stoja prieš tokį scenarijų, bet yra pasirengęs sudaryti tarptautinį konsorciumą dalyvaujant Ukrainos bendrovei „Naftogaz“, Europos Sąjungai ir Rusijos koncernui „Gazprom“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų