REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galimybės sėkmingai išnuomoti savo būstą tampa vis platesnės. Kaip pasakoja „Independent.co.uk“, prie to itin prisideda naujo pobūdžio internetiniai puslapiai, nuomotojams siūlantys tarpininkavimo paslaugas, o nuomininkams palengvinantys pastogės paieškos procesą.

REKLAMA
REKLAMA

Kai miegamasis kambarys tampa viešbučiu

Papildomų pajamų siekiantys žmonės gali uždirbti nemenką pinigų sumą, savo laisvus kambarius paversdami laikinu viešbučiu atvykėliams iš kitų kraštų. Internetiniai puslapiai, tokie kaip „Airbnb.com“ ar „Wimdu.com“, šį nuomojimo procesą kiek supaprastina. Šiuose internetiniuose puslapiuose žmonės, suinteresuoti išnuomoti laisvą plotą, gali visai nesudėtingai reklamuoti savo pasiūlymus. Savo ruožtu tokie internetiniai puslapiai patraukia daugelio pastogės nerandančių turistų dėmesį. Nuomojamos yra įvairaus dydžio ar pobūdžio gyvenamosios patalpos: nuo mažos erdvės neįrengto kambario iki pilnai įrengto buto, bet dažniausiai yra siūloma išsinuomoti tiesiog miegamąjį kambarį.

REKLAMA

Kaip skelbia „Airbnb“ įkūrėjai, jie užima nišinę rinkos dalį, kuri lieka nuo viešbučių ir vadinamojo „couch-surfing“ tinklo veiklos. Puslapį 2007 metais sukūrė San Franciske gyvenę draugai Joe Gebbia, Brianas Chesky ir Nathanas Blecharczykas. Iš pradžių „Airbnb“ veikė tik vietiniu lygmeniu, bet dabar kompanija apgyvendinimo paslaugas siūlo daugiau nei 16 tūkst. pasaulio miestų, esančių 186 skirtingose valstybėse. Skaičiuojama, kad jau iki dabar „Airbnb“ apnakvindinimo paslaugas suteikė daugiau nei dviem milijonams žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Keliauk kaip vietinis

Konkuruojanti kompanija „Wimdu“ veikia panašiu principu. Vokietijoje įkurtas „Wimdu“ pradėjo veikti 2011 metų kovą. Po poros mėnesių kompanijos filialas buvo atidarytas ir Didžiojoje Britanijoje. „Wimdu“ verslo pradžia buvo itin sėkminga, tad neilgai trukus projektas iš investitorių sulaukė 80 milijonų svarų sterlingų finansinės paramos. Šiuo metu šis internetinis portalas siūlo maždaug 35 tūkstančius apnakvindinimo taškų, išsibarsčiusių daugiau nei 100  skirtingų pasaulio miestų. Kompanijos šūkis „Keliauk kaip vietinis“ pabrėžia tai, jog pas vietinius žmones įsikursiantys turistai galėtų įgyti visiškai skirtingos keliavimo patirties nei tuomet, jei apsistotų viešbutyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiek nuomotojams, tiek nuomininkams abiejuose internetiniuose puslapiuose yra suteikiama galimybė palikti savo atsiliepimus apie apgyvendinimo sąlygas bei apie patirtį, įgytą apsistojant konkrečiose apgyvendinimo vietose. Be to, „Airbnb“ tinklalapis yra susietas su „Facebook“, tad pastarojo socialinio tinklalapio vartotojai gali matyti, kur ir kaip apsigyvendina jų draugai bei pažįstami.

Sėkmės laukia Londono olimpinių žaidynių metu

Taigi, kiek pinigų nuomotojams įmanoma užsidirbti apgyvendinimo paslaugas teikiant būtent tokiu būdu? Savaime suprantama, tai priklauso nuo to, kur ir kokio pobūdžio nakvynė yra pasiūloma. Londoniečiai už dviejų kambarių nuomą vienai nakčiai gali gauti apie 50 svarų sterlingų, tuo tarpu paslaugieji Mančesterio gyventojai kiek mažiau – apie 30 svarų sterlingų.

REKLAMA

Be abejo, nuomotojams yra suteikiama laisvė nuomoti ne vien gyvenamąsias patalpas. Tokiu pačiu principu galima išnuomoti ir namų apyvokos daiktus ar nuomininkams leisti laisvai naudotis savo turtu. Tai ypač patogu, jei nuomotojai planuoja savo patalpas išnuomoti kiek ilgesniam laikotarpiui – pavyzdžiui, ketinant išvykti atostogauti.

Reklamavimosi paslaugos „Airbnb“ vartotojams yra teikiamos nemokamai. Kita vertus, už tarpininkavimą sudarant nuomos susitarimą „Airbnb“ iš nuomotojų nuskaičiuoja tris procentus pelno, o iš nuomininkų – nuo 6 iki 12 procentų sandorio vertės. Nuomininkai pinigus už nuomą perveda „Airbnb“ atstovams, kurie šią sumą vėliau perveda nuomotojams. Be abejo, transakcija nuomotojams atliekama tik po to, kai pas juos realiai įsikuria pats nuomininkas.

REKLAMA

„Wimdu“ atsiskaitymą už nuomos paslaugas vykdo panašia tvarka. Iš nuomotojų yra nuskaičiuojami 3 procentai sandorio vertės, o iš nuomininkų – 12 procentų. Taigi jei kambarys yra nuomojamas už 100 svarų sterlingų, tuomet „Wimdu“ gaus tris svarus sterlingų iš nuomotojo (97 svarai sterlingų liks nuomotojui) ir 12 svarų sterlingų iš nuomininko (tad iš viso nuomininkas sumokės 112 svarų sterlingų).

Tikimasi, kad susidomėjimas tokiomis paslaugomis itin išaugs šią vasarą, kuomet vyks Londono olimpinės žaidynės. Apsigyvendinimo klausimas taps vienu svarbiausių milijonams Londono turistų, tad beveik neabejotina, jog smarkiai pakils ir viešbučių kainos. Taigi ribotų finansinių galimybių sporto aistruoliams gali tekti pasinaudoti „Airbnb“, „Wimdu“ ar panašaus pobūdžio kompanijų paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų