REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų etikos ir drausmės komisija, apsvarsčiusi penkių teisėjų elgesį, drausmės bylą iškėlė tik Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjui Pavelui Frolovui.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio posėdyje taip pat buvo svarstyti teikimai dėl drausmės bylų iškėlimo teisėjams Adolfinai Simaitienei, Gyčiui Večerskiui, Aušrai Baubienei ir Irenai Vapsvienei.

REKLAMA

Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas teikime nurodė, kad Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas P. Frolovas, spręsdamas dėl baudžiamosios bylos nutraukimo suėjus patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senaties terminui, nesilaikė Teisėjų etikos kodekse nustatytų reikalavimų savo pareigas atlikti nepriekaištingai, laiku, profesionaliai ir dalykiškai, gilintis į nagrinėjamų bylų esmę, vengti skubotumo ir paviršutiniškumo.

Nustatyta, kad prokuroras nepateikė, o teisėjas nerodė iniciatyvos ir vadovavosi pasenusiais duomenimis dėl paskutinio nusikaltimo padarymo laiko. Tuo tarpu buvo galima gauti informacijos, kad traukiamas atsakomybėn asmuo vėliau buvo padaręs nusikaltimą, ir senaties termino data yra vėlesnė, negu taikė teismas. Pagal tokias aplinkybes ir atsiradusias pasekmes Komisija sprendė, kad teisėjas turi būti svarstomas Teisėjų garbės teisme, ir jam iškėlė drausmės bylą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų