REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė ragina Lietuvos gyventojus Sausio 13-osios rytą uždegti žvakutes ir tylos minute pagerbti žuvusiųjų už Laisvę atminimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Sausio 13-oji yra ne tik Lietuvos pergalės diena. Jei nebūtų Sausio 13-osios pergalės, nebūtų ir sovietų imperijos subyrėjimo, ir šiandien Europa ir pasaulis atrodytų visai kitaip. Turime tai suprasti ir pagerbti didvyrius, kurie mums atvėrė kelią į Laisvę, – sako I. Degutienė. – Todėl kviečiu visus Lietuvos piliečius šį rytą uždegti po žvakutę languose ir prisiminti Laisvės gynėjus, sudėjusius pačią brangiausią savo gyvenimo auką už Jūsų ir mūsų laisvę“.

REKLAMA

Penktadienį, sausio 13-ąją, 8 val. ryte žvakutės nušvies ir Seimo langus.

Seimo Pirmininkė taip pat kreipiasi į visų šiomis dienomis vyksiančių renginių organizatorius su prašymu deramai pagerbti 1991 m. sausio 13-ąją žuvusiųjų atminimą.

„Nuoširdžiai prašau visus sausio 13-osios renginių, kurie nebūtinai susiję su šia Lietuvai ypatinga data, organizatorius numatyti Sausio 13-osios aukų pagerbimą tylos minute. Šis paminėjimas labai svarbus ne tik žuvusiųjų artimiesiems, bet ir mums visiems: per šią minutę susimąstykime, kokia vertybė yra laisvė ir laisva Tėvynė, prisiminkime, kad dvasia yra galingesnė už metalą ir bet kokią karinę jėgą“, – sako I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų