REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AV ginkluotoms pajėgoms gresia naujas skandalas dėl palaikų niekinimo per karines misijas. Internete pasirodė įrašas, kuriame tariamai amerikiečių kariai Afganistane šlapinasi ant kruvinų talibų sukilėlių kūnų.

REKLAMA
REKLAMA

JAV kariuomenėje pradėtas tyrimas, bet kol kas nenustatyta, ar įrašas yra tikras ir kokie kariai susiję su incidentu.

REKLAMA

39 sekundžių įrašas buvo paskelbtas internete, be kita ko, „YouTube“ svetainėje. Jame matyti keturi spėjami jūrų pėstininkai kovine uniforma, kurie juokdamiesi šlapinasi ant trijų vyrų palaikų. Prierašas skelbė, kad negyvėliai yra talibai, o kariai – amerikiečių snaiperiai.

Vienas karys, anot CNN, įraše vienam nužudytajam taria: „Geros dienos, drauguži“. Kitas klausia, ar scena įrašyta. „Taip“, – atsako greičiausiai įrašą daręs asmuo.

REKLAMA
REKLAMA

„Washington Post“ duomenimis, lavonai įraše yra su afganų stiliaus rūbais. Tačiau esą neįmanoma pasakyti, ar tai civiliai, ar per mūšius kritę talibai.

Pentagono atstovas Johnas Kirby įrašą pavadino siaubingu. „Nesvarbu, kas jame matyti ir kokiomis aplinkybėmis jis darytas. Tai yra siaubingas elgesys, nepriimtinas nė vienam JAV ginkluotųjų pajėgų nariui“, – sakė jis.

Talibanas stebėtinai nuosaikiai sureagavo į įrašą. „Amerikiečiai mūsų šalyje yra padarę daug baisesnių nusikaltimų nei įamžinta įraše“, – sakė talibų atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų