REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vengrijos prezidentas Palas Schmittas įtariamas plagiatu. Spėjama, kad politikas didžiąją dalį 1992-aisiais pateiktos savo daktaro disertacijos olimpinių žaidynių naujaisiais laikais tema nurašė nuo bulgarų sporto eksperto Nikolajaus Georgijevo veikalo. Apie tai trečiadienį savo portale pranešė savaitraštis „HVG“.

REKLAMA
REKLAMA

P. Schmittas 180 savo disertacijos puslapių iš 250 „žodis žodin išvertė ir perėmė“ iš prancūzų kalba paskelbtos bulgaro studijos, rašoma svetainėje. Šaltinis esą nė karto nebuvo nurodytas ar cituojamas.

REKLAMA

Prezidentūra kaltinimus kategoriškai neigia. P. Schmitto darbą vertino „istorijos profesoriai ir už jį parašytas aukščiausias įvertinimas “summa cum laude", sakoma pareiškime, kuris trečiadienį buvo išplatintas per žinių agentūrą MTI.

Kaip ilgametis Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) narys P. Schmittas esą „gerai pažinojo“ 2005-aisiais mirusį N. Georgijevą. Abu savo darbuose kaip šaltiniu naudojosi IOC protokolais.

REKLAMA
REKLAMA

P. Schmittas Vengrijos prezidentu tapo 2010-aisiais. Dar komunizmo laikais jis buvo aukštas sporto funkcionierius ir IOC narys.

Savo disertaciją pavadinimu „Naujųjų laiko olimpinių žaidynių programų analizė“ P. Schmittas 1992 metais pateikė Budapešto sporto universitetui. Anot „HVG“ reporterio, jis naudojosi rašomąja mašinėle užrašyta originalia 1987 metų N. Georgijevo veikalo versija, kuri ir dabar saugoma Olimpinio muziejaus Lozanoje bibliotekoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų