REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais laikais, kai didžiąją dienos dalį praleidžiame prie kompiuterio, ima sausėti akys. Kaip to išvengti ir kaip su tuo kovoti?

Šiais laikais, kai didžiąją dienos dalį praleidžiame prie kompiuterio, ima sausėti akys. Kaip to išvengti ir kaip su tuo kovoti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sausėja akys. Ką daryti?

Jei jaučiate, kad akis nuolat niežti, pats laikas pasitraukti nuo kompiuterio. Bent kelias minutes žvelkite į tolį, pavartykite akis į visas puses. Jei nepadeda net šie pratimai, naudokite ašaras akims. Tai akis drėkinantys lašeliai, kovojantys su akių išsausėjimu.

REKLAMA

Dilgčioja akis. Ką daryti?

Jei jaučiate nemalonų dilgčiojimą akyse, reikėtų dažniau daryti pertraukas. 45 minutes padirbę su kompiuteriu, 10-15 minučių atpalaiduokite akis. Jei neturite laiko žiūrėti pro langą ar išeiti į lauką, bent jau išsivirkite kavos, nueikite į kitą kambarį ar pas kolegą į kabinetą. Bent 15 minučių pasistenkite nežiūrėti į ekraną ir jo skleidžiamą šviesą.

Smėlis akyse. Ką daryti?

Jus nuolat kankina jausmas, kad į akis pribyrėjo smėlio? Keista, ir prie jūros nebuvote... Visa tai dėl to, kad per ilgai dirbate kompiuteriu ir... pamirštate mirksėti! Vienintelė išeitis, padėsianti jums nesusidurti su smėliu akyse – nuolatinis mirksėjimas ir kas keliolika minučių akių patraukimas nuo monitoriaus.

REKLAMA
REKLAMA

Gali būti, kad akis jums skauda ne tik nuo darbo su kompiuteriu. Įmanoma, kad jus slegia sausas oras. Jį būtina drėkinti! Stenkitės kuo dažniau vėdinti patalpą, kurioje dirbate, o jei nėra sąlygų tai daryti, naudokite oro drėkintuvą.

Pratimai akims

Jei jus nuolat kankina akių perštėjimas, skausmas ar išsausėjimas, rinkitės pratimus akims. Sukite akis ratais, nejudindami galvos, tieskite žvilgsnį į kairę, vėliau į dešinę pusę. Sukiokite akis į viršų ir į apačią, nejudindami galvos.

Nepamirškite, kad naudotis kompiuteriu turite saikingai!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų