REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Sony“ Las Vege (JAV) vykstančioje parodoje „CES 2012“ pristatė naują „Full HD“ „Sony Handycam“ vaizdo kamerų seriją. Pasak bendrovės atstovų, šios vaizdo kameros, pasižyminčios geriausiomis iki šiol vaizdo ir garso techninėmis savybėmis, prekyboje pasirodys nuo vasario mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad naujos technologijos padės užfiksuoti ryškesnį, „nesulietą“ aukštos kokybės „Full HD“ vaizdą net ir labai priartinus, bei įrašyti aiškesnį garsą. Keturi nauji šios šeimos modeliai yra su integruotais projektoriais, kurie sieną, lubas ar bet kurį tinkamą paviršių leis akimirksniu paversti kino ekranu. Taip pat šių metų šeimoje yra ir mažiausia pasaulyje AVCHD formatu įrašanti 3D vaizdo kamera „Handycam“, padėsianti įspūdingiau užfiksuoti akimirkas.

REKLAMA

„Sony“ atstovų teigimu, aukštos klasės šių metų „Handycam“ modeliuose debiutuoja moderni optinė vaizdo stabilizavimo sistema „Balanced Optical SteadyShot“, kuri padeda sumažinti judančių rankų įtaką ir fotografuoti bei filmuoti „nesulietus“, ryškių kontūrų vaizdus. Stabilizavimas dabar taikomas visoje optinėje sistemoje, taip pat objektyve ir „Exmor R“ CMOS vaizdo jutiklyje. Dėl to stabilizavimo sistemos efektyvumas yra iki 13 kartų veiksmingesnis ir veikia esant įvairiam objektyvo židinio nuotoliui – tiek filmuojant ar fotografuojant itin plačiu kampu, tiek maksimaliai priartinus vaizdą.

REKLAMA
REKLAMA

Keturiuose naujuose PJ serijos modelių LCD ekranuose yra integruoti vaizdo projektoriai. O geru garsu žiūrint vaizdą dideliame ekrane ant sienos pasirūpina stereogarsiakalbiai su „Clear Phase“ ir „S-Master Digital Amplifier“ technologijomis.

Skelbiama, kad naujieji „Handycam“ modeliai pasižymi ir geros kokybės, švariu garso įrašymu. Su nauja „Advanced Sound Processor“ garso apdorojimo sistema, „Handycam“ vaizdo kameros automatiškai aptinka vėjo keliamą triukšmą ir sudėtingo algoritmo pagalba jis yra sumažinamas, ypač žemų ir vidutinių dažnių diapazone, kur jis itin trukdo aiškiai girdėti balsą. Geresniam balso įrašymui naudojama ir „Closer Voice“ funkcija – veikianti kartu su veidų atpažinimo funkcija, kuri suranda žmonių veidus kadre. Pažangaus garso apdorojimo dėka sustiprinamas mikrofono kryptingumas, nukreipiant jį į žmogų, optimizuojama kalba ir sumažinamas foninis triukšmas, kad pokalbis būtų gerai girdimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujuose „Handycam“ naudojama „Cyber-shot“ fotoaparatuose pernai pasirodžiusi „By Pixel Super Resolution“ technologija, analizuojanti gretimus taškelius, aptinkanti raštą ir jį sugretinanti su fotoaparato vaizdų duomenų baze. Vaizdo kamerose ši papildoma informacija naudojama sukurti itin didelės raiškos, detalias nuotraukas.

Mažesnė ir galingesnė „Full HD“ 3D vaizdo kamera „Handycam“

Naujoji 3D vaizdo kamera HDR-TD20VE yra apie 66 proc. mažesnė nei jos pirmtakė, 2011 metais pasirodžiusi pirmoji pasaulyje „Double Full HD“ 3D vartotojiška vaizdo kamera. HDR-TD20VE naudojami du suderinti stereoskopiniai G serijos objektyvai su 10 kartų optinio priartinimo galimybe (12 kartų išplėstuoju priartinimu filmuojant 3D ir 17 kartų – filmuojant 2D), pora „Exmor R“ CMOS vaizdo jutiklių ir pora BIONZ vaizdo procesorių.

REKLAMA

Ši dviguba vaizdo įrašymo sistema fiksuoja 3D vaizdą 1920x1080 raiška. Įrašytą vaizdą galima peržiūrėti 3D televizoriuje su aktyviojo užrakto akiniais. Vaizdus galima peržiūrėti ir be akinių, vaizdo kameroje įmontuotame 8,8 cm įstrižainės jutikliniame „Xtra Fine 3D“ LCD ekrane.

Su šia vaizdo kamera galima fiksuoti 3D vaizdą iš dar arčiau – mažiausiai iš 30 centimetrų atstumo, kai ankstesnis modelis galėjo fiksuoti 3D vaizdą 80 cm atstumu.

Kitos HDR-TD20VE funkcijos, kurios yra ir tam tikruose 2D vaizdo „Handycam“ modeliuose – „iAUTO“ su automatiniu vėjo triukšmo mažinimu,  geografinės žymės su GPS, visapusiškas rankinis valdymas, integruotas USB kabelis kamerai įkrauti naudojant kompiuterį ir patogiai perkelti bylas.

REKLAMA

Nauji vaizdo kamerų priedai

Kartu su „Handycam“ modeliais, turinčiais integruotus vaizdo projektorius, „Sony“ pristato ir naują RDP-CA1 nešiojamąjį garsiakalbį, jungiamą prie „Handycam“ blykstės jungties. Jis pagerina mobiliojo kino teatro lygį, skleisdamas aiškų garsą 360 laipsnių kampu, kad visiems, esantiems aplink, jis būtų gerai girdimas.

Nauja AA tipo baterijomis ar akumuliatoriais maitinama 60 diodų lempa HVL-LE1, naudojama sudėtingesniems vaizdams fiksuoti. Ji gali skleisti šviesą įvairiais kampais – horizontaliai ar vertikaliai, yra reguliuojamas šviesumas, spalviniai filtrai bei sklaidytuvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pristatytas naujas universalus stovas VCT-MP1, kurį galima naudoti kaip reguliuojamą vienakojį laikiklį, mini trikojį, palaikymo stovelį ar dėžutę. Jis pritaikytas stabilizuoti vaizdo kamerą ar fotoaparatą net ir aktyviai filmuojant, fotografuojant.

Kovo mėnesį pasirodys nauja „Sony“ SDHC atminties kortelių serija, kuri puikiai papildys „Handycam“ vaizdo kameras. Atsparios rentgeno spinduliams, sukrėtimams ir temperatūrai, talpinančios iki 32 GB duomenų, jos yra patikimas daiktas kelionėms, ypatingoms progoms, taip pat ir kasdieniam naudojimui. Pagerintas kortelių našumas, duomenų perdavimo sparta siekia iki 30 MB per sekundę, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų