REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį teismas dvylika jaunų panevėžiečių (tryliktasis – pasislėpęs), dalyvavusių bendraamžio mirtinoje egzekucijoje, pripažino kaltais: keturi jų, nuteisti už nužudymą, neteko laisvės ilgam: E. K. – 15 metų, T. G. ir E. K. – 14 metų, K. K. – 7 metams, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Kitiems aštuoniems egzekucijos dalyviams už įžūlius ir brutalius veiksmus viešoje vietoje skirtos švelnesnės bausmės: D. G. ir R. J. laisvės neteko ketveriems metams, M. Č. ir A. K. – vieneriems metams ir 8 mėnesiams, T. B. – vieneriems metams ir trims mėnesiams; laisvės apribojimai paskirti: A. R. – vieneriems metams ir trims mėnesiams, D. S. – vieneriems metams ir 9 mėnesiams, abiem skirti įpareigojimai po 100 ir 120 valandų dirbti visuomenės labui, su pareigūnais bendradarbiavusiam T. L. trims mėnesiams skirtas laisvės apribojimas, bausmė laikoma atlikta. Nuteistiesiems taip pat skirtos baudos: T. B. – 3900 litų, R. J. – 2800 litų, T. G. – 520 litų.

REKLAMA

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai šią nusikaltimų žmogaus gyvybei ir viešajai tvarkai baudžiamąją bylą apygardos teismui perdavė užpernai rudenį, tačiau jos nagrinėjimas užtruko, nes teisiamieji įvairiais būdais siekė vilkinti procesą.

2009 m. sausio 5-osios vakarą 25 metų panevėžietis, automobiliu išvykęs į paskaitas Kauno technologijos universiteto Panevėžio institute, bendraamžių buvo persekiojamas miesto gatvėmis ir užpultas sankryžoje netoli Kristaus Karaliaus katedros. Užpuolikų smurto ir kelių šūvių sunkiai sužalotas vaikinas sausio 12 d. mirė ligoninėje.

Įstatymas už nusikaltimą žmogaus gyvybei – nužudymą dėl chuliganiškų paskatų numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų