REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas nutarė, jog Edgaras Karalius negali disponuoti su Alytaus meru Česlovu Daugėla sudaryta taikos sutartimi dėl prabangaus namo grąžinimo, kol nebus paskelbta nutartis baudžiamojoje byloje, kurioje jis kaltinamas neteisėtu praturtėjimu.

REKLAMA
REKLAMA

Išgirdęs Vilniaus apygardos teismo verdiktą kontrabandos karaliumi tituluojamo Viliaus Karaliaus sūnus Edgaras teigė, jog skųs šį sprendimą: „Kiek žinau, Aukščiausiasis Teismas nutarė, kad bylų nagrinėjimas negali būti stabdomas dėl kitų bylų. Manau, jog šis sprendimas yra neteisėtas, juk namo taip ir nenupirkau, o tik sumokėjau keturių šimtų tūkstančių litų vertės avansą.“

REKLAMA

E. Karalius tikino, jog apie tai, iš kur garo pinigų avansui sumokėti, pasakys teisme, kai bus nagrinėjama baudžiamoji byla dėl jo neteisėto praturtėjimo.

Kontrabandos karaliaus sūnus stebėjosi prokuratūros neveiklumu, mat prokurorai praleido apskundimo terminą, todėl dabar viskas prasidės iš naujo: „Nesuprantu, kaip dirba mūsų teisėsauga. Net neleidžia pasimatyti su tėvu, nes mano, jog mes susitarsim dėl parodymų ir pakenksim tyrimui.“

REKLAMA
REKLAMA

Piktnaudžiavimu tarnyba ir korupcija kaltinamas Česlovas Daugėla neseniai kreipėsi į teismą su prašymu sugrąžinti prabangų namą Vilniuje, kurį pardavė jis pardavė E. Karalius.

Šiuo metu 28 metų  Edgaras Karalius įtariamas neteisėtai praturtėjęs. Generalinė prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba  E. Karalių įtaria neteisėtu praturtėjimu – kontrabandos karaliaus sūnaus turimas daugiau nei 7 milijonų litų  vertės turimas turtas esą negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis.

Teisėsaugininkų  pradėtas ikiteisminis tyrimas E. Karaliui sutrukdė sumokėti visus pinigus Daugėloms už prabangų žemės sklypą ir namą sostinės Svajonių gatvėje. Teisme jis sutiko atiduoti namą, kurį buvęs Alytaus meras Česlovas Daugėla ir jo žmona Virginija pardavė prieš dvejus metus už beveik 6,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti Daugėlų prašymą grąžinti namą ir 20 arų žemės sklypą, kuriuos teisėsaugininkai ketina konfiskuoti pradėjus ikiteisminį tyrimą. Be to,  prašo teismo pripažinti nutraukta sudarytą nekilnojamojo turto pirkimo-pardavimo sutartį bei taikyti vienašalę restituciją.

Anot Č. Daugėlos, nekilnojamojo turto sandorį sudaręs E. Karalius sumokėjo 400 tūkstančių litų avansą,  likusius pinigus turėjo perduoti vėliau.

Tačiau, kaip vėliau  paaiškėjo, neperdavė, o sklypą ir namą pardavęs Č. Daugėla „Nordea“ bankui kas mėnesį mokėjo ne tik kreditą, bet ir beveik 400 tūkstančių litų palūkanų.

REKLAMA

Pradėjus nagrinėti bylą abi šalys nusprendė sudaryti taikos sutartį – namas ir sklypas grąžinamas Daugėloms, E. Karalius taip pat sumoka daugiau kaip 365 tūkst. Lt palūkanų bei netenka sandorio sudarymo metu sumokėto 400 tūkst. Lt avanso.

Patvirtinti taikos sutartį teismo prašė ir E. Karalius, mat šiuo metu užšaldytos visos jo banko sąskaitos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų