REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos generalinė prokuratūra paskelbė Varšuvoje atliktą „informacijos nutekinimo“ tyrimo Poznanės apygardos karinėje prokuratūroje analizę. Dokumente pažymina, jog prokuroras Mikolajus Przybylas, reikalaudamas leisti susipažinti su trumpųjų žinučių turiniu be teismo sutikimo, veikė neteisėtai.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumentas leidžia daryti išvadą, kad prokuroras M. Przybylas keliolika kartų reikalavo, kad mobiliojo ryšio operatoriai, be kita ko, pateiktų prokuroro Mareko Pasioneko ir žurnalistų pokalbių išklotines bei leistų susipažinti su jų trumpųjų žinučių turiniu.

REKLAMA

Varšuvos prokurorai konstatavo, jog „tai, kad prokuroras reikalavo tiek daug duomenų, galėjo pažeisti žurnalisto paslaptį“. Dokumente taip pat pabrėžiama, kad leidimo klausytis pokalbių telefonu ir susipažinti su trumpųjų žinučių turiniu galima prašyti tik tiriant tam tikros kategorijos bylas, susijusias su sunkiausiais nusikaltimais, o „informacijos nutekinimo“ bylos šiai grupei nepriklauso.

Išanalizuoti, ar tinkamai veikė Poznanės apygardos karinė prokuratūra, įpareigojo generalinis prokuroras Andrzejus Seremetas. Jis davė atitinkamą nurodymą, kai paaiškėjo, kad prokuroras M. Przybylas pažeidė įstatymą, be teismo sutikimo reikalaudamas leisti susipažinti su trumposiomis žinutėmis, kuriomis keitėsi prokuroras M. Pasionekas ir žurnalistai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau buvo pranešta, M. Przybylas pirmadienį Poznanės apygardos karinėje prokuratūroje surengė spaudos konferenciją apie tyrimą dėl informacijos nutekinimo žiniasklaidai tiriant 2010 metų aviacijos katastrofos prie Smolensko bylą.

Spaudos konferencijoje padaręs pertrauką, prokuroras pistoletu šovė sau į galvą. Manoma, jog esą M. Przybylas šitaip reagavo į žiniasklaidos priekaištus, kad Poznanės karinė prokuratūra kelis kartus pažeidė įstatymą, tirdama šį nutekėjimą. Prokuroras liko gyvas.

2010 metų balandžio 10-ąją prie Smolensko sudužo lėktuvas su Lenkijos delegacija, kuriuo skrido šalies prezidentas Lechas Kaczynskis, jo žmona Maria, daug aukštų pareigūnų. Žuvo visi 96 keleiviai ir įgulos nariai. Lenkijos delegacija vyko į Katynę dalyvauti gedulo renginiuose.

Taip pat skaitykite:

Drama Lenkijoje: per spaudos konferenciją prokuroras šovė sau į galvą

Bandžiusiam nusišauti Lenkijos prokurorui buvo grasinama mirtimi

Išgyvenęs Lenkijos prokuroras gali atskleisti daug paslapčių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų