REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas trečias avarijose žuvęs žmogus – pėsčiasis, einantis be atšvaito. Nemažai tragiškų nelaimių nutinka ir miesto gatvėse. Todėl policija siūlo, kad atšvaitus privalėtų turėti visi gyventojai, praneša LTV naujienų tarnyba. Policijos pareigūnai sako, kad per kelerius metus jie išdalino per 5 mln. atšvaitų. Tačiau retas pėsčiasis sutemus gatve eina jį segėdamas. Vien pernai už tai policija nubaudė keliolika tūkstančių pėsčiųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pabrėžia, kad nemažai nelaminių nutinka ir miesto gatvėse. Todėl siūloma, kad atšvaitus privalėtų segėti visi gyventojai.

REKLAMA

„Ne visos savivaldybės užtikrina pakankamą gatvių apšvietimą, miestų gyvenviečių ribos plečiasi, ne visur yra pašviesta, todėl ši iniciatyva ir gimė“, – teigė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius.

Valdininkai sutinka, kad ir mieste pėstieji privalėtų segėti atšvaitus, tačiau tik jei šie eitų kelkraščiu.

„Jeigu eitų tik šaligatviu, jam nebūtų tokios prievolės. Čia kalbama tik apie tą atvejį, kai pėstysis eitų kelkraščiu, jis turėtų turėti atšvaitą, liemenę arba žibintuvėlį. Einantiems šaligatviu tokio reikalavimo nebūtų numatyta“, – aiškina Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo departamento direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Pumputis.

REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuojama, kad kasmet iš visų žuvusiųjų keliuose daugiau nei trečdalis yra pėstieji. Neretai nelaimės nutinka nesaugiose perėjose. Todėl dar šiemet jas žadama pertvarkyti.

„Didžioji dalis netvarkingų perėjų – neapšviestos, kai eismo juostos viršija 3–4. Tokių perėjų neturėtų būti. Perėjas reikės peržiūrėti, o tos, kurios bus pripažintos kaip netinkamai įrengtos, turėtų būti pertvarkomos. O kad tokių perėjų yra daug, visi matome“, – kalbėjo Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.

Policija sako, kad panašių perėjų miestuose neliks arba jos bus reguliuojamos.

Giedrius VITKAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų