REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jokios euro krizės nėra, pareiškė Italijos ministras pirmininkas Mario Montis interviu, kurį trečiadienį paskelbė Vokietijos laikraštis „Welt“.

REKLAMA
REKLAMA

„Nėra jokios euro krizės. Europos valiuta vis dar labai stipri, visų pirma dėl Europos centrinio banko ir jo savarankiškumo“, – sakė Italijos premjeras.

REKLAMA

M. Montis pripažino euro „pakilimus ir nuosmukius“, tačiau apskritai, jo nuomone, bendroji Europos valiuta „išlieka labai stabili“.

„Iš tikrųjų, daugelį Europos šalių šiandien drebina skolų krizė. Šie įsiskolinimai kai kuriose šalyse išties labai dideli, – sakė premjeras. – Ir pagrindinis mūsų uždavinys – rasti būdų, kaip valdyti šią kritinę situaciją“, – teigė M. Montis.

„Krizę sukėlė ne Europos ekonomikos modelio defektai, krizė atsirito iš JAV“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

M. Montis gana palankiai atsiliepė apie Prancūzijos ir Vokietijos ekonominį tandemą, tačiau nemano, kad to pakaks siekiant užtikrinti visos Europos plėtrą. Vokietija ir Prancūzija „neturėtų pernelyg autoritariškai elgtis, tokių klaidų jos darė pastaruosius dešimt metų“, – sakė M. Montis. „Europai reikalingi keli centrai, ir vienas jų yra Italija“, - pabrėžė premjeras.

M. Montis trečiadienį ketina susitikti Berlyne su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Vokietijos ir Italijos vyriausybių vadovai aptars antikrizines priemones ir apskritai situaciją euro zonoje, taip pat dvišalio bendradarbiavimo klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų