REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV vykstančioje parodoje „CES 2012“ bendrovė „Sony“ pranešė kartu su savo 2012 metų televizorių serijomis pristačiusi visą eilę naujovių, tarp kurių – ryškesnis HD vaizdas, tikroviškesnis 3D, daugiau turinio ir būdų jį žiūrėti, nauji dizaino sprendimai, televizorius tarsi pakabinantis ore ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Patobulintos „X-Reality“ ir „X-Reality PRO“ technologijos gerina vaizdą

Naujausioje TV serijoje „Sony“ įdiegė savo patobulintas vaizdo gerinimo technologijas „X-Reality PRO“ ir „X-Reality“, kurios tapo dar išmanesnės. „X-Reality PRO“ analizuoja rodomą vaizdą, atpažįsta, kada jame pasirodo veidas arba bendras vaizdas, reikalaujantis didesnio detalumo, ir atitinkamai sureguliuoja vaizdą. Ji taip pat koreguoja vaizdą priklausomai nuo to, kokio tipo turinys yra rodomas – skaitmeninė televizija, klipas iš interneto, nuotrauka, DVD ar „Blu-ray“ diskas.

REKLAMA

„X-Reality PRO“ ir „X-Reality“ technologijos gerina ir 3D vaizdavimą. „Super Resolution“ funkcija nuo šiol 3D turinį patobulina iki didelės raiškos – vaizdas tampa ryškesnis, o judesiai sklandesni.

Sklandus ir labiau įtraukiantis 3D

Naujausi „Sony“ 3D televizoriai yra su didelės spartos 3D ekrano plokštėmis, kurios itin sklandžiai perteikia greito veiksmo scenas, pavyzdžiui, vaizdus iš futbolo ar krepšinio rungtynių. Dėl keturis kartus didesnės kadrų skleistinės (kadrų kaitos dažnumo) aiškiai ir puikiai matysis kiekvienas žaidėjo, kamuolio judesys.

REKLAMA
REKLAMA

Kad 3D vaizdas būtų dar labiau įtraukiantis, automatinis 3D gylio reguliavimas patikslina suvokiamą 3D vaizdo gilumą. Tai labai naudinga funkcija žiūrint 3D vaizdus iš interneto, televizijos ar 3D vaizdo kamera darytus įrašus.

Dar daugiau turinio iš interneto, kompiuterio, telefono

Ryšys yra vienas esminių 2012 metų televizorių bruožų, jie visi turi integruotą „Wi-Fi“, todėl dideliame ekrane galima pamatyti mėgstamą interneto turinį, daugiau filmų ir TV programų.

Augantis „Sony Entertainment Network“ siūlo daugiau kanalų, naujų programėlių ir paslaugų. Pavyzdžiui, „Sony“ pridėjo daugiau užsakomų filmų ir muzikos. Taip pat yra naujos programėlės ir TV laidų įrašai, sąsajos su „Twitter“, „Facebook“ ir „Skype“ visuose „Sony“ televizoriuose su interneto prieiga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Integruotos „Intelligent Connect“ ir „Wi-Fi Direct“ ryšio sąsajos suteikia naują gyvenimą kompiuteriuose laikomiems namų filmams, TV laidoms ir vaizdo įrašams, taip pat išmaniuoju telefonu užfiksuotiems kadrams. Prijungus televizorių prie namų tinklo, viską galima žiūrėti TV ekrane – paveikslėlius, muziką, vaizdo įrašus –vos vieno klavišo spustelėjimu.

Nauji dizaino sprendimai

Šių metų „Sony“ televizoriai pasižymi ir savo dizaino sprendimais. „Sony“ televizoriai su LED fono apšvietimu turi tokius stovus, dėl kurių televizoriai atrodo taip, tarsi jie būtų ant oro pagalvės, pakibę erdvėje, nors yra visiškai stabilūs. Taip pat „Sony“ sukūrė ir naujus stovus su integruotais aukštos kokybės garsiakalbiais ir stilingą molberto tipo stovą, kuris puikiausiai tinka žemo profilio baldams.

Atnaujinti ir 3D vaizdo akiniai – dabar jie dar lengvesni, su titano rėmeliais, išvaizda primenantys sportiškus akinius.

REKLAMA

Šeimoje – 4 modelių serijos

Naujoje, 2012 metų televizorių šeimoje pasirodys 4 modelių serijos. Monolitinio dizaino HX850 serijos modeliai pasižymi plonumu ir ypač aukšta vaizdo kokybe, kurią užtikrina „X-Reality PRO“ technologija. Tai didelės, „Full HD 1080“ raiškos 3D vaizdo televizoriai, naudojantys 4X kadrų skleistinės 3D ekrano plokštes, „Motionflow XR800Hz“ technologiją ir dinaminį „Edge LED“ fono apšvietimą su vietiniu pritemdymu, turi integruotą „Wi-Fi“ ryšį, „Sony Entertainment Network“ paslaugas.

REKLAMA

Kitos – HX750 serijos televizoriai taip pati yra 3D, „Full HD 1080“ raiškos, turi dinaminį „Edge LED“ fono apšvietimą su vietiniu pritemdymu, 4X kadrų skleistinės 3D ekrano plokštę. Juose veikia „X-Reality“ vaizdo gerinimo ir „Motionflow XR400Hz“ technologijos, integruotas „Wi-Fi“ ryšys, „Sony Entertainment Network“ paslaugos. 81, 102 ir 117 centimetrų įstrižainės modeliai bus komplektuojami su molberto stiliaus stoveliais.

Didelės raiškos („Full HD 1080“) EX650 serijos modeliuose, pritaikytuose žiūrėti televizijos transliacijas, aukštos kokybės filmus, interneto turinį, įdiegtos „X-Reality“ bei „Motionflow XR100Hz“ technologijos, yra „Sony Entertainment“ paslaugos, integruotas „Wi-Fi“ ryšys ir naudojami molberto stiliaus stoveliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtoji 2012 metų šeimos serija – EX550. Tai pirmos klasės „HD Ready“ raiškos televizoriai antrajam kambariui – miegamajam, virtuvei – su „X-Reality“ technologija, „Sony Entertainment Network“ paslaugomis, integruotu „Wi-Fi“ ryšiu, molberto stiliaus stoveliu.

Naujausios idėjos, padedančios saugoti aplinką

Naujausiuose „Sony" televizoriuose su LED, naudojamos vaizdo optimizavimo energijos taupymo technologijos, veikiančios kartu su zoniniu vaizdo ar kadro apšvietimo pritemdymu. Ši efektyvi fono apšvietimo sistema sumažina energijos suvartojimą 15-20 proc. neaukojant ryškumo, kontrastingumo ar vaizdo kokybės. Palyginus su ankstesniais modeliais, energijos suvartojimas mažėja iki 40 proc., sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų