REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„iPhone 4S“ savininkai naudoja mobilųjį internetą aktyviausiai iš visų, turinčių „Apple“ išmaniuosius telefonus. Svarbiausia tokio didelio siunčiamų duomenų kiekio priežastimi analitikai laiko skaitmeninio padėjėjo funkciją „Siri“.

REKLAMA
REKLAMA

D. Britanijos rinkos tyrimų bendrovės „Arieso“ analitikų atlikto tyrimo išvadose sakoma, kad „Siri“ suteikia galimybę patogiau naudotis informacijos paieškos funkcija, nes leidžia ją formuluoti  ir vykdyti balsu. Tai savo ruožtu vartotojus skatina aktyviau naudotis tokia galimybe.

REKLAMA

„Arieso“ nustatė, kad vidutinis „iPhone 4S“ telefonų vartotojų mobiliuoju internetu gaunamų ir siunčiamų duomenų kiekis beveik 3 kartus viršija „iPhone 3G“ duomenų kiekį. Tiesa, analitikai pastebėjo, kad tokia tendencija pastebima ir kitų išmaniųjų telefonų gamintojų modeliuose, nors juose ir nėra  į „Siri“ panašios funkcijos. Pasak jų, techniškai pažangesni telefonų modeliai paprastai generuoja didesnį mobiliojo interneto duomenų srautą.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, „HTC Google Nexus One“ vartotojai vidutiniškai naudoja 2,2 karto daugiau duomenų, nei „iPhone 3G“, o „Sony Xperia X10i“ ir „HTC Desire“ vidutinis duomenų srautas yra 1,6 karto didesnis už „iPhone 3G“.

Didėjantis mobiliojo interneto srautas naudingas mobiliojo turinio kūrėjams ir ryšio paslaugų teikėjams, apmokestinantiems kiekvieną papildomą plano megabaitą, tačiau kartu kelia techninių problemų. Mobiliojo ryšio operatoriai turi didinti savo tinklų pralaidą, kad vartotojai galėtų sklandžiai naudotis paslaugomis, o tai techniškai kebli ir investicijų reikalaujanti problema.

Apžvalgininkai pastebi, kad „Siri“ ir į šią funkciją panašūs būsimieji išmaniųjų telefonų vartotojų skaitmeniniai padėjėjai dar labiau skatins mobiliojo interneto vartojimą, nes yra labai patogūs: pavyzdžiui, „Siri“ leidžia balsu pakeisti savo statusą „Facebook“ tinkle, pateikti užklausas „Google“, padiktuoti elektroninius laiškus ar SMS žinutes ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų