REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savivaldos rinkimus pralaimėjusios partijos su baime laukia artėjančių Seimo rinkimų ir ieško šiaudo, kuris padėtų joms išsilaikyti didžiosios politikos paviršiuje, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šių partijų vedliai išradingumu nepasižymi. Jie vėl ėmė gaivinti seną trečiosios jėgos idėją – esą turi vienytis centristinės ir liberaliosios pakraipos partijos.

REKLAMA

Bene į didžiausius apmąstymus paniro Liberalų sąjūdžio, Naujosios sąjungos ir Pilietinės demokratijos partijos atstovai.

Kalbama, kad liberalų derybų partneriai galėtų būti socialliberalai, liberalcentristai, krikščionys demokratai, netgi valstiečiai liaudininkai.

Liberalų sąjūdžio valdybos posėdyje, kuriame buvo svarstomi rinkimų rezultatai, buvo siūloma, kad Petras Auštrevičius artimiausiu metu vyksiančiame tarybos posėdyje galėtų žengti drąsų žingsnį.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo teigiama, kad liberalų vadovas pats galėtų pasiūlyti tarybos nariams balsuoti dėl pasitikėjimo juo, tačiau kiti partijos lyderiai jam nepritartų.

Tokiu būdu būtų nušauti du zuikiai – P.Auštrevičius pasirodytų sąžiningas ir drąsus politikas ir kartu niekuo nerizikuotų.

Tarybos posėdžiui besiruošiančių socialliberalų gretose irgi tvyro slogi atmosfera.

Naujoji sąjunga būsimais partneriais mato Liberalų sąjūdį, valstiečius liaudininkus, krikščionis demokratus, Darbo partiją.

Seimo vadovo Viktoro Muntiano vadovaujama Pilietinės demokratijos partija gali džiaugtis rinkimų rezultatais tik Kėdainių rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pilietinės demokratijos partijos frakcijos vadovas Andrius Baranauskas patvirtino, jog dabar vyksta derybos dėl susijungimo su Romualdo Ozolo vadovaujama Centro partija.

Savivaldos rinkimų rezultatais nėra patenkinti ir penktoje vietoje pagal surinktų balsų skaičių atsidūrę žemės ūkio ministrės Kazimieros Prunskienės vadovaujami valstiečiai liaudininkai.

Kur kas geresnių rezultatų tikėjosi ir Darbo partija, surengusi kone visą rinkimų vajų trukusią viešųjų ryšių akciją „Viktoras tikrai grįš į Lietuvą“.

Partijos šaltiniai tvirtina, kad skyriuose tvyro nepasitenkinimas centrinio rinkimų štabo ir jo vadovo Gintaro Furmanavičiaus veikla. Kai kurie partijos nariai nepatenkinti ir savo vadovu Kęstučiu Daukšiu. Esą jis net savo tėvonijoje – Trakuose – nesugebėjo pasiekti pergalės, rašo „Lietuvos rytas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų