REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija pradeda įgyvendinti jau trečią skirtingą savo verslo iniciatyvą. Kuomet gi ateina laikas galiausiai pasakyti „gana“?

REKLAMA
REKLAMA

Be abejo, yra nemažai pavyzdžių, rodančių, kad nuosavo verslo perorientavimas gali būti sėkmingas. Tai įrodo kompanijų „Path“, „Turntable“ ar „Fab“ atvejai. Bet, anot „Businessinsider.com“, dauguma kitų atvejų rodo visai ką kitą.

REKLAMA

Taigi ką daryti jaunam ir energingam verslininkui, jei jo individualus verslas tampa nesėkmingu? Kuomet reikėtų pasitraukti ir galbūt eiti dirbti samdomu darbuotoju kitose verslo korporacijose? O galbūt reikėtų tiesiog prisijungti prie kitų žmonių vykdomo nuosavo verslo iniciatyvų?

Socialinio tinklapio „Gowalla“ įkūrėjai galiausiai sutiko, jog jų verslo iniciatyva būtų perimta „Facebook“, o jų savarankiškas produktas nustotų egzistavęs. „Gowalla“ įkūrėjai pasielgė išmintingai. Jie žinojo, kad „Foursquare“ anksčiau ar vėliau išstums juos iš rinkos, tad prisijungimas prie „Facebook“ buvo visai logiškas sprendimas. Jie nebijojo pripažinti, kad jų individualaus verslo iniciatyva iš esmės žlugo. Šiuo atveju yra itin svarbu žinoti, kada laiku pasitraukti ir pripažinti sąlyginę nesėkmę.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios „nesėkmės“ yra neišvengiamos, bet tai yra geras dalykas. Tai yra tai, kas individualaus verslo aplinką daro gyvybingą ir konkurencingą. Jei nuosavo verslo iniciatyvos nežlugtų, tiesiog negalėtų išgyventi kitos verslo iniciatyvos. Vienas „Facebook“ įkūrėjų yra pripažinęs, jog jei šis socialinis tinklapis savo veiklą pradėtų dabar, kompanija būtų tiesiog pasmerkta žlugti. Ji paprasčiausiai negalėtų pritraukti gabių darbuotojų, mat dabar kiekvienas gabus ir iniciatyvus žmogus nori pradėti savo nuosavą verslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu yra pastebima daugybė nuosavo verslo iniciatyvų, kurių įgyvendinimo sėkmė yra smarkiai abejotina. Žmonės savo pastangas skiria mažų idėjų įgyvendinimui ir vargu, ar tokios verslo iniciatyvos galėtų tapti didelio ir sėkmingo verslo pagrindu. Tikėtina, kad kažkuriuo metu daugelis tokių verslininkų neišvengiamai susidurs su finansiniais sunkumais bei bus priversti spręsti dilemą: ar verta ir toliau bet kokia kaina išlaikyti savo verslą, ar naudingiau būtų šiek tiek atidėti savo individualaus verslo ambicijas?

Be abejo, tai nereiškia, kad visuomet yra būtina pasitraukti. Tiesiog dauguma tokių verslininkų turėtų dažniau užduoti sau klausimus apie tai, kaip jie sugebės įgyvendinti savo verslo uždavinius. Galbūt vertėtų pamąstyti, jog ambicingus planus geriau įgyvendinti padėtų kiti. Pamąstyti, kad tikrai nebūtina visko daryti pačiam. Galbūt tikrai naudingiau būtų įsitraukti į didesnių verslo kompanijų veiklą. Be to, tokia patirtis verslo korporacijose ateityje galbūt padės įgyvendinti ir savo individualaus verslo ambicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų