REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dabar jau aišku, kad serijinis hibridinis superautomobilis „Porsche 918 Spyder“ debiutuos kitų metų rugsėjį, Frankfurto automobilių parodoje. Vokietijos automobilių tinklaraštininkai taip pat atkapstė ir naujos techninės informacijos apie šį įspūdingą „Porsche“ kūrinį.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis naujausia informacija, šiek tiek keisis hibridinės automobilio jėgainės konfigūracija. Teigiama, kad vietoje planuoto 3,4 litro darbo tūrio V8 šiame automobilyje įsikurs jau 4,6 litro darbo tūrio 550 a.g. „aštuoniukė“. Šis variklis bus sukurtas naudojant Le-Mano ir kitų ištvermės lenktynių serijoms sukurto „RS Spyder“ variklio bloką. Ši „aštuoniukė“ bus aprūpinama kaltiniais stūmokliais, kurios tieks „F-1“ bolidų variklių gamintojai, o taip pat inovatyviomis kuro įpurškimo ir tepimo sistemomis.

REKLAMA

„Porsche 918 Spyder“: žinomos naujos detalės. (nuotr. Gamintojo)„Porsche 918 Spyder“: žinomos naujos detalės. (nuotr. Gamintojo)

Vidaus degimo motorui šiame automobilyje talkins du 230 a.g. bendro galingumo elektros varikliai. Iki 100 km/h greičio superautomobilis įsibėgės per 3,1 sek., o maksimalus automobilio greitis sieks 318 kilometrų per valandą.

Pažymėtina, kad palyginti su koncepciniu automobiliu, šiek tiek išaugs ir serijinio automobilio gabaritai – jis bus 15 cm ilgesnis ir 1,2 cm platesnis už konceptą.

„Porsche“ žada pagaminti tik 918 tokių automobilių. Pirmas egzempliorius bus pradėtas surinkinėti 2013 metų rugsėjo 18 dieną. Na o automobilio kaina prasidės nuo 645 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų