REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinis studijų fondas skelbia pradėsiantis paraiškų priėmimą paramai išeivijos ir lietuvių kilmės užsieniečių vaikų, vaikaičių, provaikaičių studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose gauti. Prašymus studentai galės pateikti nuo kitos savaitės, sausio 18 d. iki vasario 15 dienos.Pasak Fondo vyresniosios specialistės Aldonos Valatkevičiūtės, studentai gali pretenduoti į dviejų rūšių paramą: stipendiją už studijų rezultatus ir vienkartinę socialinę išmoką. Paramą gali gauti studentai, studijuojantys pirmojoje ar antrojoje studijų pakopoje ir neturintys akademinių skolų.

REKLAMA
REKLAMA

Studentams, studijuojantiems tos šalies kalbą, iš kurios atvyko, Fondas pagal šią programą paramos neteikia.

REKLAMA

“Atsižvelgiant į studijų rezultatus ir studijų sritį, studentams bus skiriamos stipendijos nuo 150 Lt iki 400 Lt, - sakė specialistė. - Socialinė išmoka (nuo 700 Lt iki 1100 Lt) yra skiriama įvertinus pretenduojančio gauti paramą asmens socialinę padėtį". Stipendija už studijų rezultatus yra skiriama vienam studijų semestrui ir išmokama kas mėnesį iki to semestro pabaigos. Atostogų metu stipendija nėra mokama.

Visi studentai, norintys gauti paramą fondui turi pateikti: užpildytą ir pasirašytą fondo direktoriaus patvirtintos formos prašymą ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Studentai taip pat turi pateikti pažymas iš aukštosios mokyklos, patvirtinančias studento statusą, paskutinės sesijos pažymių svertinį vidurkį ir tai, kad jie neturi akademinių skolų.

REKLAMA
REKLAMA

Studentai, prašantys socialinės išmokos papildomai turi pateikti dokumentus, patvirtinančius jų socialinę padėtį.

Pirmą kartą dėl paramos besikreipiantys lietuvių kilmės užsieniečių vaikai, vaikaičiai, provaikaičiai būtinai turi pateikti krašto lietuvių bendruomenės, LR valstybės institucijos ar įstaigos užsienyje, kurios užsieniečiams išduoda vizas, ar kitos institucijos išduotą užsienio lietuvių kilmę patvirtinantį dokumentą.

Išeivijos vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai, pirmą kartą besikreipiantys dėl šios paramos, turi pateikti dokumentą, patvirtinantį, kad prieš atvykdami į Lietuvą jie ne mažiau kaip trejus metus gyveno užsienyje ir atvyko į Lietuvą ne anksčiau kaip į aštuntą klasę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų