REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norint sukurti darnius ir harmoningus santykius, tenka susidurti su tam tikrais išbandymais. Kartais santykiai nepavyksta todėl, kad abu partneriai (ar kuris nors iš jų) santykiuose daro nemažai tipiškų klaidų. Pateikiame dažniausiai santykiuose pasitaikančių klaidų sąrašą.

Norint sukurti darnius ir harmoningus santykius, tenka susidurti su tam tikrais išbandymais. Kartais santykiai nepavyksta todėl, kad abu partneriai (ar kuris nors iš jų) santykiuose daro nemažai tipiškų klaidų. Pateikiame dažniausiai santykiuose pasitaikančių klaidų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Per daug skubate. Greitas gyvenimo tempas daugelį žmonių skatina siekti rezultato čia ir dabar. Daugelis žmonių nenori laukti, jei ieško rimtų santykių, nori jų čia ir dabar, jei svajoja apie santuoką, nori tuoktis tuoj pat, kai tik įsimyli. Tačiau priimant atsakingus sprendimus gyvenime nereikia skubėti. Pirmiausia gerai pažinkite kitą žmogų, prisitaikykite vienas prie kito ir tik tada galvokite apie santuoką.

REKLAMA

Žmonės, kurie jau ilgai yra vieni, kartais skuba susitikinėti ar net tuoktis su žmonėmis, su kuriais įprastomis aplinkybėmis susitikę, pavyzdžiui, bare net nesikalbėtų. Taip jie elgiasi nebūtinai todėl, kad jaučiasi visiškai beviltiški. Taip yra todėl, kad paprasčiausiai pavargstama nuo vienatvės ir kai kurie žmonės renkasi verčiau būti su bet kuo nei vieni. Deja, tokie santykiai retai tęsiasi ilgai ir baigiasi gana skausmingai abiems partneriams. Pagalvokite apie savo buvusius santykius ir apie tai, ar tuomet neskubėjote.

REKLAMA
REKLAMA

2. Elgiatės taip, kad antroji pusė negali jumis pasitikėti. Jei nesate širdžių ėdikas ar koketė, žinokite, kad antroji pusė pasitiki jumis ir tiki tuo, ką sakote. Jūsų veiksmai turi sutapti su jūsų žodžiais, kitaip jūsų partneriui bus sunku jumis pasitikėti. Juk žinote, kad pasitikėjimas vienas kitu – santykių pagrindas. Kad ir kas būtų, turite stengtis, kad jūsų mylimasis ar mylimoji jumis pasitikėtų, tad neapvilkite jo ar jos.

3. Gyvenate fantazijų pasaulyje. Labai daug žmonių gyvena savo svajonių pasaulyje ir nesistengia pamatyti realybės. Tai labai didelė problema, jei norite sukurti harmoningus ir darnius santykius. Juk turite susikūrę tam tikrą savo svajonių vyro ar moters vaizdinį? Jūs įsivaizduojate ne tik tai, kaip jis ar ji turi atrodyti, bet ir ką mėgti ar kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Problemų kyla tada, kai jūsų svajonės nors šiek tiek ima nesutapti su realybe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar jūsų antroji pusė yra kada nors jums sakiusi kažką panašaus į „kas su tavimi negerai, kodėl nesielgi taip, kaip turėtum?“ Jei taip, jūsų antroji pusė greičiausiai gyvena savo fantazijų pasaulyje, nes turi kažkokį įsivaizdavimą, kaip jūs „turėtumėte elgtis“.

Deja, mūsų lūkesčiai ir svajonės dažnai nieko bendro neturi su realiu pasauliu. Pavyzdžiui, jūs svajojate, kad vyras (ar žmona), grįžęs namo jus apkabins, pabučiuos, paklaus, kaip jums šiandien sekėsi. Tačiau jis galbūt grįžo pavargęs iš darbo ir bus visai nenusiteikęs apkabinimams. Jei tai atsitiks ne vieną, o kelis kartus iš eilės, jūs galite nusivilti santykiai ir jaustis nelaiminga (ar nelaimingas). Tačiau juk jūsų partneris ar partnerė negali žinoti, apie ką jūs svajojate, jei niekada jam ar jai to nepasakėte.

REKLAMA

Kita problema gali būti ta, kad jūs manote, jog kiti partneriai kiekvieną dieną apkabina vienas kitą ir pabučiuoja grįžę namo. Tačiau juk gyvenime ne visada taip būna.

4. Pasiduodate aistrai ir nepastebite partnerio trūkumų. Jei pasiduodate jausmams ir aistrai, kuri užplūsta santykių pradžioje, galite nepastebėti kai kurių dalykų, kurie vėliau gali tapti problema jūsų santykiuose. Tačiau susižavėjimas ir didelė aistra laikui bėgant dingsta, ir pradedate matyti žmogų tokį, koks jis iš tiesų yra. Jei užmezgėte naujus santykius, pasistenkite matyti savo partnerio ne tik pliusus, bet ir minusus. Gerai pagalvokite, ar galėsite su tais minusais susitaikyti.

5. Nežinote, ko ieškote ir kokių santykių norite. Ar tikrai žinote, ko norite? Pagalvokite apie savo gyvenimą. Ar jis toks, kokio jūs trokštate? Ne? Tačiau juk šiandien jūs gyvenate taip, ko siekėte vakar. Žmonės dažnai priima svarbius sprendimus savo gyvenime, nors nežino, ko iš tiesų nori, ir tai gali sukelti nemažai problemų santykiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų