REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus Real Estate Advisors“ apskaičiuota 2011 metų gruodžio mėnesio butų kainų indekso reikšmė rodo, kad tik Rygoje butų kainos auga. Vilniuje butai šiek tiek pigo, bet vidutinė kvadratinio metro kaina išlieka brangiausia iš Baltijos šalių sostinių. Rygoje ir Taline kainos mažesnės, tačiau kaimyninės Lenkijos sostinėje būstai brangesni.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad Rygoje kainos ūgtelėjo 0,9 proc. Tai jau trečias mėnuo iš eilės, kai Latvijos sostinėje stebimas butų kainų augimas, o Vilniuje, Taline ir Varšuvoje gruodžio mėnesį buvo fiksuojami nežymūs neigiami kainų pokyčiai: Vilniuje – 0,1 proc., Taline – 0,5 proc., Varšuvoje – 0,2 proc.

REKLAMA

Ryškiausius metinius butų kainų pokyčius „Ober-Haus“ specialistai stebi Estijos sostinėje: Taline butų kainos, palyginti su 2010 metų gruodžio mėnesiu, pakilo 15,7 proc. Rygoje metinis augimas siekia 5,3 proc., Vilniuje – 0,7 proc., o Varšuvoje metinis butų kainų pokytis yra neigiamas – 1,8 proc.

Gruodžio mėnesį aukščiausia buto vidutinė kvadratinio metro kaina iš trijų Baltijos šalių sostinių ir toliau išlieka Vilniuje – 1202 EUR/ kv. m , Taline siekia 1062 EUR/kv. m, Latvijos sostinėje Rygoje buto vidutinė vieno kvadratinio metro kaina sudaro 969 EUR. Lenkijos sostinėje Varšuvoje – 1858 EUR/kv. m .

Nuo aukščiausio apibendrinto būsto kainų lygio, kuris tiek trijose Baltijos šalių sostinėse, tiek ir Varšuvoje buvo pasiektas 2007 m., iki 2011 metų gruodžio mėnesio labiausiai butų kainos yra smukusios Rygoje – 58,3 proc. Taline nuosmukis siekia 37,8 proc., Vilniuje – 39,4 proc., Varšuvoje – 10,9 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų