REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo antradienio Vilniaus gatvėmis pradeda kursuoti pirmieji Lietuvoje surinkti troleibusai. Troleibusai kursuos dviem maršrutais: 3-iuoju (Karoliniškės – Žvėrynas – Žygimantų g. – Antakalnis) ir 21-uoju (Saulėtekis – Šilo tiltas – Žirmūnai).

REKLAMA
REKLAMA

„Amber Vilnis 12 AC“ žemagrindžiuose troleibusuose sumontuota elektroninio bilieto sistema, vaizdo stebėjimo įranga, įlipančių ir išlipančių keleivių skaičiavimo sistema. Naujos kartos, Vilniuje surinkti troleibusai gali nuvažiuoti net 1000 metrų be elektros srovės, dėl to jie yra labiau manevringi“, – sakė vicemeras Romas Adomavičius.

REKLAMA

Troleibusai buvo renkami beveik du mėnesius. Ateityje vieno troleibuso surinkimui parko specialistai planuoja skirti 15 dienų. Abiem nuo antradienio į Vilniaus gatves išriedėsiantiems troleibusams buvo atliktos sertifikavimo procedūros, specialistai įvertino, ar troleibusai atitinka Europos Sąjungos reikalavimus.

Troleibusas (nuotr. Elta)Troleibusas (nuotr. Elta)

„Vadovybei praėjusių metų pradžioje reikėjo apsispręsti – ar pirkti naujas transporto priemones, ar ieškoti kitų būdų atnaujinti eksploatuojamus troleibusus, kurių amžius viršijo 15-18 metų. Išnagrinėję visus pasiūlymus nusprendėme patys surinkinėti troleibusus“, – sakė UAB „Vilniaus viešasis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Striška.

REKLAMA
REKLAMA

Troleibusas (nuotr. Elta)Troleibusas (nuotr. Elta)

Troleibusų dalys buvo gabenamos iš keturių šalių – Baltarusijos, Čekijos, Lenkijos ir Vokietijos. Vieno sostinėje surinkto troleibuso kaina – apie 720 tūkst. litų, tai yra 1,6-2,6 karto pigiau negu įsigyti jau paruoštą troleibusą.

„Projektą įgyvendiname iš įmonės bei banko lėšų, kurios buvo numatytos kapitaliniam troleibusų remontui. Brangstant kurui elektrinės transporto priemonės tampa vis perspektyvesniu, ekologišku transportu, tad dabartinį sostinės troleibusų parką būtina atnaujinti“, – teigia V. Striška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Troleibusas (nuotr. Elta)Troleibusas (nuotr. Elta)

Vilniuje surinkti troleibusai yra modernesni nei šiuo metu sostinės gatvėmis riedantys: vienu metu troleibusu galės važiuoti iki 100 žmonių, troleibusai bus pritaikyti neįgaliesiems ir senjorams, komfortiškai įrengtos bus ir vairuotojų darbo vietos.

Šiuo metu Vilniaus troleibusų parke yra 312 troleibusų. Tik 45 troleibusai yra naujesni nei 5 metų, didžioji dalis troleibusų gatvėmis rieda jau daugiau nei 15 metų. Skaičiuojama, kad jei „Vilniaus troleibusai“ kasmet surinktų vidutiniškai 20 naujų troleibusų, visas troleibusų parkas būtų atnaujintas per 10-12 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų