REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos gynybos ministerija pirmadienį įspėjo Jungtines Valstijas būti „atsargesnėms dėl savo žodžių ir veiksmų“. Ministerija teigė atidžiai stebėsianti JAV gynybos strategiją, kuri yra atsakas Kinijos didėjančiai įtakai regione.

REKLAMA
REKLAMA

Gynybos ministerijos atstovo Geng Yanshengo pasisakymas - pirmoji išsami Pekino reakcija nuo tada, kai praėjusią savaitę Pentagonas atskleidė naująją savo strategiją.

REKLAMA

„Mes atkreipėme dėmesį, jog JAV savo gynybos strategijoje pateikė šį aspektą, ir mes atidžiai stebėsime, kokią įtaką JAV kariuomenės strategija turės Azijos ir Ramiojo vandenyno regione bei pasaulio saugumo plėtrai, - ministerijos tinklalapyje rašė G. Yanshengas. - JAV dokumente pateikti kaltinimai Kinijai yra visiškai nepagrįsti“. Pasak atstovo, JAV turėtų būti „atsargesnės dėl savo žodžių ir veiksmų“.

Praėjusią savaitę JAV paviešintoje kariuomenės strategijoje teigiama, jog Azijoje siekiama sustiprinti įtaką norint pasipriešinti Kinijos didėjančiai kompetencijai vertinti amerikiečių galią regione.

Pagal naująją strategiją, JAV išlaikys didžiules karines bazes Japonijoje ir Pietų Korėjoje. Be kita ko, Australijos Šiaurės teritorijoje bus dislokuoti JAV karinio jūrų laivyno bazės, laivai ir lėktuvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų