REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narys, žurnalistas bei visuomenininkas Rytis Juozapavičius nevertins, ar Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktorius Žydrūnas Plytnikas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų. Sausio 5 d. R. Juozapavičiaus raštu nusišalino nuo šio klausimo svarstymo, pirmadienį VTEK tinklalapyje paskelbti nusišalinimo motyvai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nusišalinu nuo Ž. Plytniko klausimo svarstymo, nes tikiu, kad jis siekia mane paveikti savo byloje. Žurnalistas Artūras Račas liudija, kad Ž. Plytnikas 2011 m. gruodį tvirtino jam, jog esu šališkas Ž. Plytniko bylos svarstyme. Tą patį man telefonu patvirtino ir pats Ž. Plynikas 2012 m. sausio 5 d.

REKLAMA

Ž. Plytniko pokalbius apie mane su žiniasklaidos atstovais suprantu kaip raginimą nušviesti mano, kaip pareigūno, veiklą neigiamai. Tikiu, kad Ž. Plytnikas galėjo inicijuoti neigiamą mano veiklos nušvietimą žiniasklaidoje, ir manau, kad kaip Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas gali persekioti su manimi bendradarbiaujančias organizacijas“, – rašo R. Juozapavičius.

Ž. Plytniko elgesys VTEK posėdžiuose buvo svarstomas du kartus: 2011 m. gruodžio 13 d. ir 28 d., abiejuose komisijos posėdžiuose dalyvavo ir Ž. Plytnikas, kuris jokių prašymų nušalinti kurį nors komisijos narį nepareiškė. 2011 m. gruodžio 13 d. posėdyje (dalyvaujant ir R. Juozapavičiui) paklaustas nurodė, kad abejonių dėl komisijos nešališkumo neturįs.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš tai nuo šio klausimo svarstymo nusišalino VTEK narė Elena Vaitiekienė, dirbanti dėstytoja Mykolo Romerio universitete (MRU).

Sprendimas dėl Ž. Plytniko elgesio turėtų būti paskelbtas antradienį.

Tiriama, ar VPT direktorius Ž. Plytnikas, dirbdamas MRU, įsivėlė į galimą viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

Seimo Antikorupcijos komisija VTEK paprašė įvertinti Ž. Plytniko elgesio po savaitraščio „Valstiečių laikraštis“ publikacijos „Krištolinis Prezidentės favoritas spėjo prisidirbti“ atitiktį įstatymo reikalavimams. Šiame straipsnyje teigta, kad Ž. Plytnikas, neturėdamas nustatyta tvarka patvirtinto savo tiesioginio vadovo – ūkio ministro leidimo, dėsto MRU, o eidamas tarnybos direktoriaus pareigas dalyvauja ir nenusišalina nuo šios aukštosios mokyklos vykdomų viešųjų pirkimų vertinimo procedūrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ūkio ministras Rimantas Žylius yra teigęs, jog šių metų spalio 19-ąją suteikęs leidimą Ž. Plytnikui dėstyti MRU.

Rugsėjo 23 d. ministerijos komisija, skirta nagrinėti valstybės tarnautojų prašymus leisti dirbti kitą darbą, rekomendavo neišduoti leidimo Ž. Plytnikui, tačiau ūkio ministras į šią rekomendaciją neatsižvelgė. R. Žyliaus teigimu, jis siekė, jog būtų išvengta interesų konflikto, ir leidimą Ž. Plytnikui dirbti lektoriumi MRU suteikė ne darbo VPT laiku.

Nuo šių metų sausio 1 dienos VPT atskirta nuo Ūkio ministerijos ir tapo nepriklausoma institucija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų