REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Papildyta 19.40. Karininkas šovė asmeniniu pistoletu.

Papildyta 19.40. Karininkas šovė asmeniniu pistoletu.

REKLAMA

Pirmadienį Lenkiją sudrebino siaubingas įvykis – karo prokuroras Mikolajus Przybylas spaudos konferencijos metu pabandė nusižudyti. Poznanės mieste vykusio renginio metu prokuroras į save paleido kulką, praneša gazeta.pl. Pulkininkas nežuvo, tačiau buvo sunkiai sužeistas ir nedelsiant išgabentas į ligoninę. Po kurio laiko ligoninės atstovai pranešė, kad sužeistojo būklė yra „gera“.

REKLAMA
REKLAMA










---

Lenkiją sukrėtė pranešimas apie Smolensko tragediją tyrusio karinio prokuroro pulkininko Mikolajaus Pšibilo (Mikolaj Przybyl) mėginimą šauti į save.

REKLAMA

Pirmadienį po spaudos konferencijos Poznanėje, skirtos tyrimui dėl informacijos nutekinimo žiniasklaidai tiriant aviacijos katastrofos prie Smolensko bylą, prokuroras šovė sau į galvą. Teigiama, jog esą M. Pšibilas šitaip reagavo į žiniasklaidos priekaištus, kad Poznanės karinė prokuratūra šešis kartus pažeidė įstatymą dėl informacijos gavimo.

Pulkininko M. Pšibilo spaudos konferencija buvo surengta todėl, kad pirmadienį antrojoje dienos pusėje Lenkijos generalinis prokuroras Andžejus Seremetas (Andrzej Seremet) turėjo paskelbti savo sprendimą dėl Poznanės karinių prokurorų, kurie, anot žiniasklaidos, be teismo sprendimo reikalavo, kad mobiliojo ryšio operatoriai jiems atskleistų žurnalistų trumpųjų pranešimų turinį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Poznanės ligoninės, į kurią greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentas pareigūnas, atstovai, pulkininkas M. Pšibilas yra sąmoningas, jo gyvybei pavojus negresia. Medikai pridūrė, kad sužeistasis tiriamas kompiuteriniu tomografu. Ligoninė žada paskelbti pranešimą apie paciento sveikatos būklę.

Lenkijos prezidentas Bronislavas Komorovskis (Bronislaw Komorowski) įpareigojo Nacionalinio saugumo biuro vadovą Stanislavą Kozejų (Stanislaw Koziej) stebėti situaciją, susijusią su incidentu Poznanėje. „Prezidentas sunerimęs dėl pirmadinio įvykio Poznanėje“, - rašoma Lenkijos valstybės vadovo kanceliarijos komunikate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Teisingumo ir žmogaus teisių komisijos pirmininkas Rišardas Kališas (Ryszard Kalisz) pranešė, kad artimiausiomis dienomis bus sudaryta komisija dėl prokuroro M. Pšibilo mėginimo nusižudyti.

Laikraščio „Gazeta Wyborcza“ žurnalistai Eva Sedlecka (Ewa Siedlecka) ir Vojcechas Čuchnovskis (Wojciech Czuchnowski), publikacijos apie karinę prokuratūrą, tiriančią informacijos apie Smolesko tragediją nutekinimą žiniasklaidai, autoriai, teigia rašę tiesą. „Mes esame sukrėsti ir mums labai nemalonu“, - pareiškė jie, komentuodami pareigūno mėginimą nusižudyti.

REKLAMA

Šeštadienį „Gazeta Wyborcza“ išspausdino jų straipsnį „Karinė prokuratūra šešis kartus pažeidė įstatymą“. Pirmadienį per spaudos konferenciją M. Pšibilas priekaištavo žurnalistams, kad esą jais buvo manipuliuojama.

2010 metų balandžio 10-ąją prie Smolensko sudužo lėktuvas su Lenkijos delegacija, kuriuo skrido šalies prezidentas Lechas Kačynskis (Lech Kaczynski), jo žmona Marija (Maria), daug aukštų pareigūnų. Žuvo visi 96 keleiviai ir įgulos nariai. Lenkijos delegacija vyko į Katynę dalyvauti gedulo renginiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų