REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Chrysler“ pagaliau parodė savo sportišką sedaną „Dodge Dart“ – amerikonai išplatino oficialias šio automobilio nuotraukas ir filmuotą medžiagą. Tai vienas iš subtiliausių ir stilingiausių „Fiat“ ir „Chrysler“ romano vaisių – „DodgeDart“ sedano linijose ne taip paprasta įžvelgti itin artimą giminystę su stilinguoju italų hečbeku „Alfa Romeo Giulietta“ .

REKLAMA
REKLAMA

„Fiat“ kaip reikiant užsiėmė tvarkytis „Chrysler“ kieme – amerikonų automobiliai Europoje be didelių skrupulų tapo įvairiais „Lancia“ modeliais. Na o dabar italai gražino skolą – europinė stileiva „Alfa Romeo Giulietta“ už Atlanto virto kompaktišku „Dodge Dart“. Automobilis debiutuoja Detroito automobilių parodoje.

REKLAMA

„Chrysler“ pagaliau parodė savo sportišką sedaną „Dodge Dart„Chrysler“ pagaliau parodė savo sportišką sedaną „Dodge Dart". (nuotr. Gamintojo)

„Badge Engineering“ valdo, taip būtų galima pavadinti „Fiat“ ir „Chrysler“ romano vaisius. Tiesa, skirtingai nei „Lancia“ tapę amerikonai, naujasis „Dodge“ nėra automobilis vien tik su pakeista emblema. „Dart“ tapo keturių durų sedanu, šiek tiek išaugo automobilio gabaritai. Pačią automobilio stilistiką įtakojo „Dodge Charger“ dizainas. Amerikonai tikina, kad receptas čia itin vykęs – brutalus „Dodge“ stilius su italų meistrų išugdytomis automobilio valdymo manieromis kompaktišką „Dart“ pavers itin ryškiu automobiliu.

REKLAMA
REKLAMA

„Chrysler“ pagaliau parodė savo sportišką sedaną „Dodge Dart„Chrysler“ pagaliau parodė savo sportišką sedaną „Dodge Dart". (nuotr. Gamintojo)

Techninė automobilio pusė irgi verta dėmesio  - pradžioje automobiliuose bus galima rinktis tris variklius ir tris transmisijas. Tai bus 2 litrų darbo tūrio 16 vožtuvų „ketveriukė“, 1,4 litro darbo tūrio „MultiAir“ serijos turbininis agregatas ir 2,4 litro darbo tūrio motoras. Iš siūlomų pavarų dėžių įdomiausiai atrodys naujutėlis devynių pavarų „automatas“.

„Dart“ vardas nėra naujadaras „Dodge“ istorijoje, šiuo vardu pakrikštyti automobiliai buvo gaminami nuo 1960 iki 1976 metų. Na o naujasis „Dodge Dart“, firmos strategų manymu, užims nelabai nusisekusio „Caliber“ modelio vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų